Nok en HØSTseilas


Tradisjonen tro fortsetter de ustabile værforholdene om onsdagene. Med vind fra 5-20 knop og regnvær og sol om hverandre ble det både utfordrende og vått.

Vi prøvde å gjenta suksessen fra forrige uke med å starte fra babord, men det var flere som hadde fått med seg at det svarte seg å starte ved babord merke denne gangen så vi kom litt i trafikk. Da uthalet røk 10 sekunder etter start ble det også litt hektisk for å få laget en provisorisk løsning der.

Vi var likevel første båt ved toppmerket i Ramsvik og fikk satt spinnakeren greit. Vinden var skiftende både i styrke og retning, så det krevde fullt fokus å holde oss på rett kjøl og kurs, uten at det ble satt noen fartsrekord...

Vi holdt ledelsen hele veien og hadde gode nedtak og heisinger. Dessverre var ikke ledelsen stor nok til å vinne i dag heller, men vi var rundt 20 sekund fra en andreplass i en jevn regatta.

Etter målgang fikk vi også motorproblemer, og måtte overlate tidtakningen til neste båt. Mistanken går mot tom dieseltank. Takk til Virginia for lån av diesel.
For å lage enda mer jobb, klarte vi å sette fast spinnakerfallet og måtte sende opp en mann for å fikse det i mørket etter seilasen. Bra jobbet, Christer!

Mannskap:
Skipper: Christer
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Lars
Luke: Ole Jacob
Fordekk: Gaute, Ragnar

Resultater
Sammenlagt

Endelig satt starten


Starten

Kalenderen viste september før vi hadde en tørr onsdagsregatta i høstserien. Vinden var også fin og stabil, så det var rett og slett morsomt å seile igjen.

Etter flere dårlige starter den siste tiden, fant vi ut at det var på tide å prøve noe nytt. Start for babord halser ved babord merke ble løsningen. Det gjør at vi har vikeplikt for alt og alle, men vi traff bra med timingen og kom ut foran alle uten problemer. Ledelsen økte vi hele veien mot runding ved Marøy. Litt dårlig planlagt spinnakerheising gjorde at det tok litt tid før den kom opp, men vi fikk opp farten tilbake mot Riska.

Gode jibber, gode nedtak og god båtfart gjorde at ledelsen økte hele veien. Ved målgang ved Gandsflu var vi over 10 minutter foran neste båt. Dessverre var Virginia igjen litt for sterk på korrigert tid, men vi var nærmere enn vi har vært hele sesongen.

Mannskap:
Skipper: Christer
Taktiker og frimann: Ragnar
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre og Od Jarn (gjest)
Luke: Lars
Fordekk: Joelle og Terje (gjest)

Se eldre inlegg