Nydelig seilas

Flott vær i Stavanger i dag og vi fikk en fin seilas på Byfjorden i lett bris. Vanskelig å gjøre noe med Expressene, men festen vinner vi uansett.

Mannskap:
Skipper: Christer
Storseil: Lars
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Wolfgang (sponsor)
Luke: Lars (gjest)
Fordekk: Terje (gjest), Tom (gjest)

Klar for Stavangerseilasen

Det er en nydelig dag for seiling og vi har funnet beste plassen i havna mens vi venter på starten. Regner med å komme tilbake for å feire seieren etterpå.

Ren og pen

Nå får endelig Jysla Løye høstrengjøringen sin. Takk til Stavanger Båtverksted og Kallen for løfting og takk til Frode som tar spylejobben!

Våt seil-sakte-aksjon


Nok en gang hadde værgudene bestemt seg for å spare regnværet til en seileonsdag. Vinden var meldt å avta utover kvelden, og det viste seg å stemme.

Startlinja inne ved Riska var noe skjev, så flere valgte å starte for babord halser. Vi slet med farten i starten og havnet litt bakpå, og klarte heller ikke å ta igjen noe særlig på kryssen. Vi rundet derfor som tredje båt.

Vi fikk mer fart på spinnakeren og tok igjen båtene foran. Litt krangling med Fri Flyt gjorde at Virginia fikk slippe litt fra og rundet først, med oss og Fri Flyt like bak. Igjen slet vi med farten og Virginia stakk av.

Resten av seilasen dreide seg derfor om å komme foran Fri Flyt i mål i den dalende vinden. Vi trodde vi hadde taket på det, men havnet i stilla rett før avkorting ved Ramsvik og hadde vår egen seil-sakte-aksjon mot mål. Vi klarte likevel å holde oss 3 sekund foran Fri Flyt, men det var godt det ikke var en båtlengde lenger til linja.

Uansett, det holdt ikke til en topplassering denne gangen heller, men vi satser på at vi får spylt under vannlinja til neste regatta.

Mannskap:
Skipper: Stein Egil
Storseil: Lars
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Ragnar
Luke/taktiker: Christer
Fordekk: Gaute, Frode (gjest)

Resultater

Nok en sur onsdag

Fullt fokus

Etter den flotte sommeren som har vært er det litt irriterende at onsdagene skal være så sure. Det burde vært sol, shorts og silkebris i stedet for regn og gufne vindkast fra alle kanter. Uansett var optimismen på topp før start, faktisk så optimistisk at hardværsseilene ble lagt igjen på brygga.

Sør-østlig vind gjorde også at det ble den noe uvanlige banen med omvendt løp Riska-Marøy. Starten ved Gandsflu var ikke blant de beste og vi kom tidlig bakpå. Vi klarte å hente inn noe på første spinnakerlegg og rundet i tet ved Marøy. Dessverre var konkurrentene litt for nære. Etter å ha valgt feil spor langs Usken, var vi igjen bakpå og spinnakerlegget og siste kryss var heller ikke nok til å klatre på resultatlisten selv om vi var først i mål.

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Storseil: Lars
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Wolfgang (sponsor)
Luke: Ragnar
Fordekk: Gaute, Mats (sponsor)

Resultater

Første høstregatta

Etter en lang og tørr sommer var det godt å komme seg på regattabanen og bli litt våt igjen. Litt regn og mange forfall på mannskapslista la selvfølgelig ingen demper på forventningene.

Litt rust i starten, gjorde at vi kom oss litt sent av gårde ved Gandsflu. Vi skulle ned til Boganes og hadde bestemt oss for å gå langs Hillevåg og Mariero og slo tidlig i den retningen. Da dreide plutselig vinden og kom i veldige kast i regnbygene og vi måtte sløre ned til Boganes. De andre båtene stod rett opp på merket og var rett i kjølvannet i rundingen.

Spinnakeren ble klargjort, men kursen ble dessverre for spiss tilbake til Gandsflu, så det ble slør igjen. Og atter en slør fra Gandsflu til Boganes, før vinden dreide litt tilbake og vi kunne sette spinnaker etter å ha tatt litt ekstra høyde. Vinden var også avtakende og mindre kastete. Dessverre hadde vi valgt feil spor og de andre båtene kom snikende litt lenger ute.

Vi kom oss først i mål, men det holdt bare til en 3. plass på resultatlista.

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Storseil: Christer
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Od Jarn (gjest)
Luke: Robyn (gjest)
Fordekk: Joelle, Terje (gjest)

Resultater
Se eldre inlegg