Nydelig dag på fjorden

Hetebølge og seiling. Ja takk til flere slike kvelder, skulle bare hatt litt mer vind...

Etter å ha ventet på vinden en stund, flyttet feltet seg etter hvert inn mot start ved Riska. Vi ble vippet ut i starten og måtte ta en ekstra runde for å komme oss riktig av gårde. Vi valgte å gå langs Usken og det virket som det stod mer vind der. Vi rundet ved Marøysteinen som første båt, og valgte dessverre ikke å søke inn mot Usken igjen. Etter hvert døde vinden ute i fjorden og Fri Flyt som valgte å gå langs Usken kom "lUskende" meter for meter, og var bare et par båtlengder bak oss ved Riska hvor vi måtte ta målgang.

De andre båtene ble liggende å drive, så det ble en 2. plass på oss igjen.

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre og Lars
Luke: Christer
Fordekk: Stein Egil (!) og Anders (gjest)

Resultater
Sammenlagt

Endelig en onsdagsseilas igjen

Etter tre vindfulle onsdager hvor Jysla Løye aldri kom til startlinjen, var det igjen på tide å sette seil. Sju jysla løgne seilere var, etter litt diskusjon om klesvalg og pakking, klare for en onsdagsregatta i nydelig sommervær.

Vinden var nordvestlig så det ble den "vanlige banen" mellom Riska og Ramsvik. Etter en god start ved Riska valgte vi å gå langs Lifjell. Vi rundet "ensam i tät" på toppmerket ved Ramsvik og satte spinnaker som om vi ikke hadde trent på annet gjennom vinteren. Jibbene satt også fint og ledelsen vokste.

Vi valgte samme side på neste kryssleg også, og følte fortsatt at dette var riktige veien å gå. En noe dårligere lenseleg førte derimot til at ledelsen var omtrent uforandret. Vi trodde likevel at vi skulle vinne da vi gikk i mål ved Gandsflu, men resultatlisten viser en 2. plass. Det må sies å være en OK sesongstart for en gjeng som ikke hadde seilt siden september i fjor.

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Wolfgang
Luke: Christer
Fordekk: Gaute
Avdeling for ego og selvtillit: Lars

Resultater

Friske forhold i sesongdebuten

Det var i overkant friskt da seilsesongen, bokstaveligt talt, ble blåst i gang onsdag. Etter å ha satt storseilet med ett rev og vi bare drev sideveis med blafrende seil, fant vi ut at 29 knop på vindmåleren var mer enn vi ville ta sjansen på og gikk hjem igjen. Vi var ikke alene om å ta den beslutningen...

Bedre lykke (og forhåpentligvis vær) neste gang!

Se eldre inlegg