Reserveonsdagen ble flagget av

Pga. lite vind i første onsdagsregatta i høst, ble det satt opp en reserveonsdag torsdagen etter siste onsdag. Her tok værgudene igjen med nok vind til hele sesongen, med over 30 knop i kastene. Uvisst om det var på grunn av været eller den ukurante dagen, men det var lite båter på fjorden. Når da startbåten ikke har klart å få med seg alle flaggene, ble det egentlig bare vas og vi gikk inn igjen før vi ødela noe. Skuffende avslutning på sesongen, som da endte med den sure 4. plassen.

Mannskap:
Skipper: Christer
Storseil: Jean-Pierre
Fokk: Jan Sverre, Ragnar, Frode (gjest)
Luke: Dejan
Fordekk: Nils Helge (gjest), Joelle (gjest)

Sammenlagtresultater

Frisk onsdagsseilas


Frisk vind fra øst gjorde det til en utfordrende seilas, med en litt uvant bane. Vi hadde heldigvis mannet opp mannskap til forholdene og ga gass som vanlig.

Selv med et rev og den minste fokken, slet vi med fart og høyde i forhold til konkurrentene. Når vi heller ikke fikk fart til å dra skuta i plan på lensen ble det vanskelig.

En solid spinnakerbroach under andre heising ble også en interessant manøver, men vi fikk etter hvert gang på sakene og så 13-tallet på loggen et lite øyeblikk. Totalt holdt det ikke til mer enn en 5. plass. Det er meldt enda mer vind i morgen, så vi får se om vi får mer fart på sakene da.

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Lars, Frode (gjest)
Luke: Dejan
Fordekk: Gaute, Ragnar, Terje (gjest)

Resultater
Sammenlagt

Doublehanded i lite og ingen vind

Værmeldingen lovet godt for en fin dag med seiling. Det eneste som manglet var vind. Det startet godt fra Gandsflu, men etter runding av Kalvøy døde vinden da vi nærmet oss Hidle. Her ble det omstart og løpet var allerede tapt. Det ble mye taktikkeri rundt hvilke øyer som skulle passeres på hvilken side, og vi gjorde stort feil valg. Hadde bare vinden som var meldt kommet, hadde det vært så mye enklere. Uansett, en lang dag på fjorden endte med en 8. plass av 11, uten at vi tar det så tungt. Vi fikk i alle fall prøve et spinnakerbytte som ble lagt merke til. Det er første gang vi har hatt to spinnakere oppe samtidig; en interessant manøver å gjøre doublehanded.

Litt folk, litt vind, litt regn...

Ny onsdag med nye muligheter. Litt tynn mannskapsliste gjorde at det var vise-vise-vise-vise-skipperen som måtte til pers, men humøret var som vanlig på topp.

Sørlig vind ga start på Gandsflu og toppmerke ved Boganes. Starten var av det elendige slaget og vi kom ut litt i bakleksa. Da vi også slet med båtfarten, høyden og det meste, var vi kun 4 båt som rundet toppmerket.

En feilvurdering med hvilken side vi skulle heise spinnakeren på, gjorde at vi etter hvert fikk et godt spor og rundet Gandsflu som første båt, selv om vi holdt på å seile forbi merket da fokuset var på båtfarten og ikke hvor vi skulle.

Vinden kom tilbake og vi klarte å forsvare posisjonen vår tilbake til Boganes hvor vi måtte ta avkortning. Det endte med en 4. plass som må sies å være godkjent ut fra forutsetningene.

Mannskap:
Skipper: Jan Sverre
Storseil/spinnaker: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Lars
Luke/fokk: Dejan
Fordekk/fokk: Gaute

Resultater
Sammenlagt

Nok en flott onsdagsseilas

Dagene før ukens seilas var det friske vindmeldinger, så det var en god gjeng som mønstret på Jysla Løye onsdag. Etter flere seilaser med litt tynt mannskap (billedlig talt) var det godt å være 9 mann, selv om den meldte friske brisen uteble.

Det var nordlig bris som førte til start på Riska med toppmerke ved Marøysteinen. Vi bommet i starten og kom i en skvis mellom Virginia og Aquatich, og endte med en liten dunk i sistnevnte som ikke ville flytte seg. Vi havnet uansett på feil side av merket og måtte ta en ekstra runde rundt, og kom derfor ut som siste båt.

På vei opp mot Marøysteinen tok vi igjen de fleste båtene, men Aquatich hadde klart å stikke fra. Vi seilte derimot en god lens og rundet først på bunnmerket. På kryssen klarte vi å holde Aquatich lenge, men de snek seg forbi og vi måtte gi dem plass til å runde merket. Igjen seilte vi en bedre lens og fikk et par minutters forsprang. Dette holdt vi helt inn og klarte å snike oss foran på korrigert tid, men det holdt bare til en 4. plass totalt. Vi var uansett foran de andre R40-båtene.

Mannskap:
Skipper: Christer
Taktiker: Thorjan
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Lars
Luke: Dejan
Fordekk: Gaute, Terje (gjest), Kjetil (gjest)

Onsdagsseilas med (nesten) feilfritt fordekk

Heldigvis var det en nydelig høstkveld vi fikk til onsdagens seilas, og ikke høstregnet som kom på tirsdag. Sju Jysla Løgne seilere mønstret på, og vi fant ut at det var lenge siden så mange av eierne hadde vært om bord samtidig, dette måtte bare bli bra.

Pga. fraværende startbåt ble det harestart. Vi kom oss greit ut og kom tidlig først i feltet på vei mot Ramsvik. Ved runding Ramsvik hadde et noe ivrig fordekksmannskap heist spinnaker før vi var kommet oss rundt bøya. Heldigvis fylte den ikke skikkelig, så vi kom oss unna med det, selv med spinnakerposen på slep.

Fine jibber og god timing gjorde at vi økte forspranget kraftig på lensen. Rundingen var også etter boka. Det ble også gjentatt på runde nummer to, og vi fikk et behagelig forsprang til de fleste båtene.

Alt i alt var det en veldig fin kveld på fjorden, med god "boat handling". Dessverre holdt det bare til en 3. plass denne gang.

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Lars
Luke: Thorjan
Fordekk: Christer, Gaute

Se eldre inlegg