Onsdagsseilas 4

I nydelig sommervær og fin bris var endelig Jysla Løye tilbake på banen, tilnærmet fulltallige. Forventningene var som vanlig på topp.

Turen ned til startområdet ble benyttet til å få litt rusk ut av maskineriet til en rusten fordekksgast. Greit å gjøre seg ferdig med nybegynnerfeilene før start. Starten var også litt nybegynneraktig og vi kom litt sent ut. Dette forplantet seg med at vi måtte vike for alt og alle en periode, før vi fant et spor og kom oss fri. Vi fant mer vind enn konkurrentene og klarte å ta innpå, men vi klarte ikke å komme oss forbi den nye Aquatichen.

På lensen fra Mariero var det skjev bane, så vi stod hele leggen på skarp spinnakerkurs. Aquatichen seilte med andre skjæringsvinkler og vi rundet like bak dem ved Snekka.

På kryssen mot Mariero igjen slet vi med å holde farten til vår nye konkurrent og vi prøvde å slå oss litt bort fra dem uten suksess. Ved Mariero forventet vi avkortning siden vinden var fallende og resten av konkurrentene var langt bak, men Aquatich valgte å fortsette. Det ble en lang spinnakerlens, men vi kom oss i mål til slutt, bak Aquatich. Resten av konkurrentene kom ikke i mål innenfor tidsfristen.

Uansett en nydelig dag på fjorden, og hyggelig med en ny konkurrent å knive med. Vi satser på å komme først i mål neste gang.

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Storseil: Ragnar
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Frode (gjest)
Luke: Dejan
Fordekk: Thorjan, Kenneth (gjest)

Resultater

Fersk bakst for seilere

Utenfor Kopervik dukket det opp en, for enkelte av mannskapet, kjent båt med nybakte pizzahorn til sultne seilere. Etter en lang dag på sjøen smakte de fortreffelig. Nå skal vi klare de siste timene før vi er tilbake i Stavanger også.

Tidlig avgang

Klokken er 7 og Jysla Løye er allerede på vei sørover. Det er nydelig morgensol, men lite seilevind for øyeblikket.

Askøy Rundt

Det var frisk vind i Bergen da Jysla Løye kastet loss. På vei ut mot start ble det diskutert rev, firerfokk og om og hvilken spinnaker som var aktuell. Da båtene var samlet i startområdet roet derimot vinden seg noe, så spinnakeren ble klargjort.

Etter en hektisk start der det tok litt tid å få opp spinnakeren, fikk vi endelig far(r)t på sakene før vinden roet seg. Det ble mange vindskift og seiltrimming, men vi var første båt ut "Det naue".

Da vi skulle ta ned spinnakeren gikk derimot inn i en broach og slapp et par båter forbi. De klarte vi aldri å ta igjen på kryssen inn Herdlafjorden, og kombi mål som tredje båt.

Nå har vi fått ankerpilsen på dekk og nye oppholdsvær på Askøy Seilsenter.

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Storseil: Tomas (gjest)
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Tommy (gjest)
Luke: Christer
Fordekk: Joelle (gjest), Jørund (gjest)

Jysla Løye i Bergen

Jysla Løye har ankommet Bergen for å ta imot sponsorene. Det blir øl og kos i sola på bakdekket i dag, og forberedelser til morgendagens seilas Askøy Rundt.

Scandic Maritim Haugesund Race WeekendEtter en avlyst onsdagsregatta var endelig høstsesongen i gang med Scandic Maritim Haugesund Race Weekend på tapetet. 7 Jysla Løgne seilere satte kursen nordover rett etter lunsj fredag i forholdsvis frisk vind. Det ble derfor en våt affære over Boknafjorden, både over og under dekk.

Vi ankom Kopervik i 16.30-tiden og hadde god tid til å spise og få med oss skippermøtet. Vinden roet seg noe før start, men det var fortsatt friske kast. Regnet gjorde det heller ikke noe triveligere. Siden det bare var en kort kryssleg før vi skulle få unnavindsseilas helt til Haugesund, valgte vi å ikke reve.

Etter runding av Mandalsflua var det på tide å få opp spinnakeren. Det var krevende å holde den, men vi klarte det i alle fall en stund. Problemene begynte da vi passerte Hydro og bomopphalet løsnet. Spinnakeren tvinnet seg fint rundt forstaget og ville absolutt ikke løse seg opp eller komme ned. Vi var forbi Husøy før vi klarte å få kontroll igjen, men vi var i alle fall ikke alene om å ha problemer. Det var i alle fall én båt som blåste spinnakeren og våre venner seilte med spinnakeren tvinnet rundt forstaget fra omtrent samme tid som oss, helt til de var i mål.

Resultatet ble derfor ikke som vi håpet.

Lørdagen kom med nye muligheter. Med spinnaker sørover i Karmsundet og kryss nordover. Vi var første båt til runding, men dessverre kom White Shadow som vanlig fort på kryssen. En fin dag på fjorden endte dermed med en 2. plass, og selvfølgelig en god grunn til å feire.

Mannskap:
Skipper: Christer
Storseil: Ragnar
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Wolfgang
Luke: Nils Helge (gjest)
Fordekk: Joelle (gjest), Terje (tidligere sponsor)

Resultater

Se eldre inlegg