Vårsesongens siste regatta


Plutselig var tiden kommet for vårsesongens siste regatta. Åtte Jysla Løgne seilere mønstret på, og ambisjonene var selvfølgelig seier. Fin vind og fint vær, den eneste usikkerheten var egentlig om reparasjonen av storseilfallet ville gli glatt. Det gikk heldigvis fint og vi fikk storseilet både opp og ned uten problemer.

Den neste usikkerheten som dukket opp var at startbåten var fraværende. Etter hvert dukket det opp en harestart og vi var heldigvis i nærheten og kom greit ut.

Vi hadde en god første kryss opp til Ramsvik, og økte enda mer på lensen ned mot Riska igjen. På den neste leggene fikk vi ikke like god fart, men holdt avstanden bakover noenlunde, og kunne gå først i mål med god margin. Dessverre var ikke marginene store nok til noe mer enn en 3. plass, som holdt til en 4. plass sammenlagt på en jevn resultatliste.

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Ragnar, Wolfgang (sponsor)
Luke: Dejan
Fordekk: Gaute, Vegard (gjest)

Resultater
Sammenlagt

Full fart på teambuilding

Jysla Løye er kommet hjem etter noen uker på tur, men ligger ikke og støver i brygga av den grunn. Torsdag var det teambuilding med Datametrix på programmet. Med frisk vind var vi litt i tvil om hvor mye vi skulle gjøre ut av det, men vi valgte å seile med fullt seilareal. Det ble en frisk start med kryssing innover. Innover i fjordene var det derimot litt mindre vind og vi ble tøffere. Vi satte spinnaker i 15 knops vind, men etter en liten stund blåste det 25 knop og vi raste av gårde på plan i 13 knop. Det var kanskje i overkant av det som var planlagt, men det gikk over all forventning, og alle var fornøyde.


Onsdagsseilas på direkten

Etter en lang transport fra Spangereid, som startet kl. 02 natt til onsdag, klarte vi å nå onsdagsseilasen med ca. 15 minutters margin. To mann ble plukket opp på bølgebryterne på Sølyst med seilene oppe og av gårde var vi. Båten var turrigget, med riggen skrudd til kuling og transportfokka på, i tillegg til noen hundre kilo ekstra vekt under dekk. Det viktigste var uansett å delta, og med alle 4 i "nye" roller ble det litt hektisk. Det er litt vanskelig å beregne rundingene når man bare er én på fordekket for eksempel.

Starten var av den rolige sorten, med nesten ingen vind. Plutselig snudde vinden og tok seg opp slik at vi satte spinnaker før vi var halvveis på første kryssleg. Med litt variende fart og manøvre, så hadde vi lite å stille opp med. Men vi tjente noen poeng på at vi var raskere hjemme fra Færderseilasen enn enkelte av konkurrentene våre. Det er da noe å ta med seg, og vi har fortsatt en mulighet på seier i totalen, selv om den begynner å bli tynn...

Uansett det har vært en nydelig dag på sjøen med mange opplevelser...

Mannskap:
Skipper: Jean-Pierre
Storseil/spinnaker: Lars
Luke/fokk: Dejan
Fordekk/fokk: Jan Sverre

Resultater
Sammenlagt

Jysla Løyen hvalsafari

I morgentimene utenfor Egersund dukket plutselig 8 spekkhoggere opp og krysset like foran baugen vår. Kanskje Siddis Racing kan spe på inntektene ved å drive hvalsafari?

Hvor ble det av vinden?

Nå nærmer vi oss Eigerøy fyr. Vinden har forsvunnet helt, sola varmer og det er blankt hav med noen gamle dønninger som ruller oss litt. Vi har fått i oss en god frokost, og om litt er kaffen klar.

Nattseilas

Endelig har vinden løyet og Jysla Løye er igjen på tur nordover. Vi har passert Lindesnes og ser ut til å få en nydelig nattseilas for motor.

Venter på været

Turen hjemover har foreløpig stoppet i Båly/Spangereid i påvente av at vinden skal løye. Det meldes litt roligere til natten så det er mulig vi prøver oss videre da.

Jysla Løye i Risør

Jysla Løye ligger nå trygt fortøyd i Risør, og vi håper vi flyter i morgen tidlig når vi setter kursen videre. Nå nyter mannskapet en velfortjent pizza og øl etter en lang dag.

Mannskap: Jan Sverre og Jean-Pierre

Jysla Løye i Risør

Jysla Løye ligger nå trygt fortøyd i Risør, og vi håper vi flyter i morgen tidlig når vi setter kursen videre. Nå nyter mannskapet en velfortjent pizza og øl etter en lang dag.

På hjemvei

Festen er over og vi har satt kursen hjemover. Med regn og frisk vind imot kan det bli en tøff seilas, så vi får se hvor langt vi kommer i dag.

Starten

Seilmagasinet foreviget starten vår. Det gir et inntrykk om hvor tett det var.
Hvor er Jysla Løye?

I havn i Tønsberg

Etter en lang og våt natt gikk vi i mål rundt kl. 5 som første båt i klassen. Dessverre så var det en del båter med lavere rating som kom litt for tett på og vi endte på en 16. plass av 40 båter i klassen. Det var en fin seilas med mange forskjellige vindforhold, og mye regn. Veldig moro å ligge blant de 10 første båtene i feltet selv om det startet over 600 båter foran oss.

Nå ligger vi i solskinnet i Tønsberg og nyter en fortjent ankerpils med "något attåt".

Drøbaksundet

God gang

Vi har funnet driven og ligger først i klassen rett etter Slemmestad, men vi leder nok ikke på korrigert. Det meldes friskere utover så det kan bli spennende rundt Færder.

Intervju i Seilmagasinet før start

Klar til start

Da ligger vi i venteområdet og er snart klare for start. Vi måtte bare en liten runde innom igjen for å plukke opp taktikeren som ikke klarte å komme seg om bord før vi gikk ut første gangen.

Tracking

Siste forberedelser og tracking

Da er de siste forberedelser før årets Færderseilas i gang. Riggen må trimmes for alt fra vindstille til liten kuling. I tillegg fikk vi en utfordring da vi våknet til flatt batteri og defekt lader. Har fått kverna i gang og lader med ny lader i tillegg. Håper vi har samlet nok strøm i løpet av noen timer til. Starten vår går kl. 15.40. Løpet kan følges fra trackingen på denne linken. Vi seiler i R40-klassen.

Endelig sol

Da tittet endelig sola frem etter en våt dag. Nå kan noen kalde grønne nytes før skippermøtet og en bedre middag.

Video fra transport

Vi har klippet sammen en liten video fra den friske seilasen fra Grimstad til Tønsberg. Enjoy!
Video

Fortøyd på Aker Brygge

Etter en våt og kald tur inn en altfor lang fjord, har vi nå fortøyd på Aker Brygge og resten av mannskapet har begynt å melde sin ankomst.

Jean-Pierre tester den nye jakken

Jean-Pierre velger å sitte ute i regn og sjøsprøyt for å teste den nye jakken. Foreløpig holder den tett.

Aker Brygge neste

Etter en fin dag med teambuilding og påfølgende middag i går, har vi nå kastet fortøyningene i regnfulle Tønsberg og satt kurs for Aker Brygge. Takk til brovakten som var behjelpelig med å la oss foreta en kreativ bunkring før han åpnet broa for oss.

Fortøyd i Tønsberg

Etter en lang og frisk seilas er vi nå fortøyd i Tønsberg. Skipperen er i ferd med å gjøre skuta representabel etter mye sjøsprøyt. Med over 30 knops vind og surfer på over 18 knop har både båt og mannskap fått kjørt seg og ankerpilsen smaker ekstra godt.

Spinnakeren er satt

Grimstad ligger i kjølvannet og vi har kommet oss ut og satt spinnaker. Det meldes opptil 14 m/s så vi er usikre på hvor lenge vi tør å ha den oppe. Vi gjør 10-12 knop nå gjennom vannet. Dere kan følge ferden vår på Marine Traffic.

Grimstad

Jysla Løye ligger trygt fortøyd i Grimstad etter gode 10 timer seilas. Det ble motorseiling til Kristiansand, og innaskjærs for motor videre til Grimstad. Så nå har vi fått ladet batteriene etter startproblemer i dag morges. Det har vært frisk og kald vind, men mye sol. På veien har vi sett to av våre konkurrenter fra Stavanger. Zorro utenfor Kristiansand på vei vestover og Virginia utenfor Grimstad på vei østover.

Mannskap: Stein Egil, Jean-Pierre og Jan Sverre

Sola og vinden kom

Det kom både sol og vind og vi motorseiler inn mot Kristiansand. I horisonten i sør skimtes en gammel kjenning, Celeste of Solent. De er på vei til Folgefonna for å stå på ski.

På vei inn i tåka

Jysla Løye har kastet tamp i Grønsfjorden og satt kursen mot Lindesnes gjennom skoddehavet. Målet for dagen er Lillesand, men vi må ta et stopp på veien for å få mannskapsforsterkninger.

Mannskap: Stein Egil og Jan Sverre

Jysla Løye on tour

Da har Jysla Løye satt kurs for Østlandet og Færderseilasen. Vi har rundet Jærens Rev og har fin bør sørover i over 7 knop for spinnaker.

Mannskap: Stein Egil og Frode (gjest)

Se eldre inlegg