Ny sesong, ny sponsor, ny folie, nye muligheter...
Etter en hektisk uke med mye aktivitet for å bli klar til sesongen, og selv med et par unødvendige ekstrajobber før avgang (av med forstaget pga. kreativ fortøyning, mann i masten for å hente et fall), ble vi klare til regattastart.

Det var mye vind, så heldigvis var det 9 mann som mønstret på for å endelig få praktisere alt de hadde trent på i vinter. Flere klagde også på at seilklærne hadde krympet siden i fjor. Godt at det er bestilt nye jakker...

Vinden var nordvestlig, så banen ble Riska-Ramsvik. Vi kom oss greit av gårde og fikk gå i fred, men havnet noen båtlengder bak Zorro. En liten feilberegning gjorde nok av vi overstod merket ved Ramsvik noe, men ikke noe dramatisk. Vi tapte nok mer på knuten vi satte i spinnaker. Skipperen var ivrig på å teste spinnakeren før start så vi var sikker på at den kom opp riktig. Det gikk veldig fint, både opp og ned. Etter nedtaket gikk "noen" inn for å sjekke at spinnakeren lå riktig, men det er tydelig at "noen" kunne trengt et kurs fra Max. Da vi skulle heise spinnakeren etter runding kom den opp i en stor knute. Tross iherdige forsøk på å løse den ved å dra i likene, måtte vi ta spinnakeren ned for å få løst floken. Da var vi også kommet litt feil ut på lensen og valgte å seile platt ned mot merket. En god runding gjorde at vi nærmet oss Zorro noe, men vi var aldri i nærheten av å gå forbi dem.

Alt i alt hadde vi god fart på kryssen, men ikke fullt så god fart som vi gjerne skulle ønske på lensen. Mulig vi burde valgt å seile med litt vinkler, men det passet ikke sånn heller.

Uansett var det deilig å være tilbake på fjorden (selv om det var litt kaldt), og det ble en respektabel 2. plass (trolig 3. plass når alle ratingene er oppdatert) på første forsøk.

Mannskap:
Skipper: Stein Egil
Taktiker på fordekket med ansvar for å sjekke spinnakeren: Ole Jacob
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Lars, Jan Sverre
Luke: Thorjan
Fordekk: Gaute, Petter (comeback)
Sponsor: Wolfgang

Resultater


Keiserens nye klær

Da begynner båten å bli klar for regatta igjen og vi kan vise frem årets farger!

Ny folie på gang

Båten er kommet inn og foliegutta er i full gang med å redekorere Jysla Løye. Vi venter spent på resultatet, men det ser lovende ut så langt.

Inn i varmen

For å få opp tempen litt før sesongstart er Jysla Løye nå flyttet innendørs for noen dager. Det blir spennende å se om det vanker noen nye farger på skroget i samme slengen!


Mastesjauing

Masten må på til sesongen, og siden den er litt for lang til å fraktes på bil må det andre hjelpemidler til når den skal fraktes. Heldigvis kjenner vi en som kan fikse...

Se eldre inlegg