Vanskelig hjemtur

Søndagens regatta fra Helgøysund tilbake til Stavanger ble en krevende affære. Ikke fordi det var mye vind, snarere tvert imot. Dessverre er det veldig frustrerende med flere "omstarter" når man har båten med den høyeste ratingen.

Vi kom godt av gårde og la konkurrentene langt bak i kjølvannet. Dette varte helt til vi kom til Finnøy hvor det var slutt på vinden og moroa. Resten av feltet kom bakfra med vind og vi prøvde desperat å finne ut hvor det kom mest. Vi prøvde både å gå øst og vest, men hver gang kom vinden på motsatt side av fjorden.

Da vi endelig trodde vi hadde siget igjen, så stoppet det opp igjen. Vi kom oss etter hvert til Kalvøy, hvor det ble avkorting, men Fri Flyt hadde klart å lure seg foran med et bedre sporvalg. Da vi i tillegg snudde oss og så at stilleområdet vi akkurat hadde jobbet oss gjennom meter for meter plutselig var fylt med vind og hele feltet med båter, forstod vi at resultatet ikke ble på nivå med lørdagen. At resultatlista stort sett var sortert fra lav til høy rating sier det meste om forholdene. Likevel holdt det til en 5. plass totalt av 11 båter i doublehandedklassen, så det må være en godkjent shorthanded debut med Jysla Løye.

Mannskap:
Skipper: Jan Sverre
Fokk/spinnaker/luke/fordekk: Joelle

Resultater lørdag
Resultater søndag
Sammenlagt

Jysla Løye i Helgøysund

Jysla Løye seiler Shorthanded Weekend denne helgen og ligger i Helgøysund etter en fin spinnakerseilas med mye krevende vindskift. Foreløpig resultatliste viser 2. plass av 11 i Doublehanded-klassen, så vi er godt fornøyde.

Mannskap:
Skipper: Jan Sverre
Alt annet: Joelle

Se eldre inlegg