Seier på første forsøkEtter en lang vinter og noen hektiske dager med vårpuss og forberedelser, var det endelig tid for regatta. Noen små utfordringer ble det selvsagt på vei ut til start, som motortrøbbel , manglende spiler og manglende instrumenter, men ingen større enn at vi var klare på startlinja i god tid.

Det ble en god start og vi hadde god fart og høyde i forhold til konkurrentene. Vi fikk opparbeidet en fin ledelse og kunne runde i ensom majestet. Et noe uvanlig banevalg med Riska-Marøy omvendt, gjorde at det ble en del diskusjoner om rundinger og merker. Etter en liten konferanse med regattaansvarlig ble vi enige med oss selv og fant riktig vei og resten av feltet fulgte etter.

Spinnakerleggen gjorde at avstanden bakover økte ytterligere. Jibben gikk, til alles store overraskelse, som om vi ikke hadde gjort annet enn å trene på jibbing i vinter. Den nyvunnede optimismen var kanskje en medvirkende årsak til valget om å ta ned spinnakeren i lo. Dette viste seg ikke å være så enkelt, selv om vindkast og vinddreininger må ta sin del av skylden for det. Iherdig innsats på fordekket begrenset likevel tapet og vi holdt fortsatt konkurrentene på behørig avstand.

Vinden økte betraktelig, og det ble en frisk kryss tilbake mot Riska. Stort sett klarte vi å holde god fart i båten, selv om vi gjerne hadde trengt litt mer vekt på rekka til tider. Andre spinnakerleggen gikk veldig bra, både i forhold til setting, jibbing og nedtak og kryssen tilbake til Riska og mål ble en parademarsj. Jysla Løye kunne dermed innkassere en seier på første forsøk i 2015, og alt slitet de siste dagene betalte seg!


Mannskap:
Skipper: Stein Egil
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Lars
Luke: Thorjan
Fordekk: Max, Gaute

Link til resultater

Endelig på vannet

Etter en laaang dag med jobbing, har Jysla Løye fått vann under kjølen. Masta skal på i morgen, så blir vi klare til regatta. Konkurrenter forbered dere på dette synet:
 
 Legger også inn et bilde av den nye dekoren på siden så alle skal få se den:

Endelig gang på folien

Etter mye frem og tilbake med design- og folieproblemer denne uka, er det nå endelig gang på sakene. Hvis ting går litt mer etter planen de nærmeste dagene, er vi kanskje på sjøen til første regatta på onsdag.

Jysla Løye i hus

Da er Jysla Løye i hus etter en kronglete ferd. Flaks at Kallen har kjørt truck før for marginene var på centimeter-nivå på det smaleste. Tusen takk til Stavanger Båtverksted for all hjelp og positivitet!

Lapping

Plasteksperten er i gang for å utbedre skadene etter fjerning av folien. Det blir et lappeteppe så det er ikke sikkert vi trenger folie for å få en fargerik båt

Ny farge?

Da var Jysla Løye kledd naken og klar for ny look. Hvilken farge blir vi denne sesongen? Følg med, følg med...

Se eldre inlegg