Brygga tar form

Etter en god dugnadsdag begynner brygga å ta form. Den har fått pullerter og vi har begynt å feste dekket. Dette blir bra!

Avslutning med stil!Etter en strabasiøs tur hjem fra Østlandet for å nå dagens onsdagsregatta, var det godt å få betalt for slitet. Seks uthvilte og to døgnville seilere mønstret på for vårsesongens siste regatta. Forventningene var som vanlig skyhøye, men enkelte tenkte vel sitt da vindmåleren viste over 20 knops vind inne i havna. Vi har ikke pleid å gjøre våre beste resultater under slike forhold.

Det ble besluttet å gjøre et forsøk med rev i storseilet, selv om vi ikke har hatt suksess med dette tidligere. Etter start løyet vinden, og revet føltes unødvendig, men båten gikk greit, selv om Oceaneering var før oss til toppmerket ved Marøysteinen med et par båtlengder.

Etter runding ble vi liggende å knive med dem uten å komme oss løs før et stykke på vei ned mot Riska. Da fikk vi noen meter og var første båt ved bunnmerket, etter en hektisk, men perfekt timet spinnakernedtakning. Avstanden ble enda større da Oceaneering valgte å legge inn en liten æresrunde og merkeberøring i rundingen.

Ny kryss, og vinden var plutselig tilbake med over 20 knop i kastene. Da kom revet til sin rett og vi hadde mye bedre balanse og fart i båten enn tidligere under tilsvarende forhold.

Spinnakerleggen ble en ny frisk affære, men treningen med slike forhold under Færderseilasen har gjort noe med mannskapet. Tidligere var vi redde for å sette spinnaker under slike forhold, nå kunne vi ikke få nok vind i jakten på ny fartsrekord. I dag måtte vi nøye oss med litt over 13 knop på det meste, men det holdt til å øke avstanden bakover. Spinnakernedtaket ble litt mer hektisk denne gangen med knute på fallet, men det ble løst på mesterlig vis likevel uten noe særlig tidstap.

Kryssen oppover mot mål ved Gandsflu ble preget av mye vindskift og rotevind, men vi kom oss i mål, med det vi trodde var god avstand til konkurrentene. De kom imidlertid veldig fort, og spenningen var derfor så stor at vi måtte regne ut korrigerte tider med en gang konkurrentene våre var i mål. Det ble stor jubel om bord da det ble klart at seieren var sikret med 2 sekunders margin! Det medførte også at sammenlagtseieren i vårsesongen ble sikret! Seirene ble behørig feiret med kake og sjokolade på vei inn, selv om det er begrenset hvilken bakst man kan få til i en Farr 40.

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Taktiker: Thorjan
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Lars
Luke: Dejan
Fordekk: Christer, Max

Link til resultater
Link til sammenlagtresultater

JL har passert bøyen

Etter en lang natt med stamping har Jysla Løye og mannskapet rundet bøyen på Jærens Rev. Begge deler har fått kjørt seg, men ser ut til å komme fra det uten varige mén.

Lindesnes i sikte

Det ble et kort stopp i Mandal før Jysla Løye kastet loss og satte kursen videre vestover. Finværet må utnyttes hvis vi skal komme oss hjem, men det er dårlig med seilevind.

Fuck...

Fokken ga etter i kulingen, håper den holder en time til før vi kommer inn i le.

Tidlig på an

Gutta på JL måtte tidlig på an for å få utnyttet det som ser ut til å bli en fin dag med medvind. Vi forlater nå Risør og ser hvor langt vi kommer.

Motvind og motstrøm

Da passerer JL Svenner fyr. Det har vært stamping i motvind og motsjø frem til nå, så fart over grunn har ligget rundt 5 knop. Nå har vi fått nok vinkel til å få opp fokken og klarer nå 7 knop over grunn. Ser an været med hvor langt vi velger å gå, men ut fra værmeldingene ligger det an til nattseilas.

Farvel Horten og Åsgårdstrand

Da har Jysla Løye forlatt Åsgårdstrand etter en kjapp omlasting. Færderseilasen er over for i år og vi har satt kursen hjemover. Det meldes frisk vind imot, så vi håper meteorologene tar feil.

Siddis Racing på plass

Siddis Racing har funnet seg plass foran scenen før konserten og damene flokker seg rundt de kjekke mennene i de kule vestene.

Førstehjelp

Etter et ublidt møte med storseilskjøtet i en jibb, måtte vi en tur innom et par hjelpsomme damer fra Horten Røde Kors for å sørge for at Thorjan fikk litt pleie. Det går bedre med pasienten enn det ser ut, vi unngikk amputasjon. Takk for hjelpen!

Feiring


Etter en god natts søvn i diverse rare stillinger, feires nå 17. plassen med Champagne på bakdekket. Vi ligger litt etter de som har festet hele natten, men vi stiller sterke og uthvilte så vi regner med å ta dem igjen!

Endelig i mål

Etter en strabasiøs ferd fra Færder er det en sliten gjeng som endelig kom i mål. Kuling imot er ikke fullt så Jysla Løye...

Forbi Færder

Jysla Løye seiler forbi Færder fyr ca 19:40.. Hard kamp mot NorSteam på Tristein

Færder i sikte

Vinden har roet seg betraktelig, og action-faktoren har gått ned ca. 27 hakk siden starten. Nå nyter vi solen i lett bris med kurs for Færder. De første båtene har rundet, men vi er godt inne blant de ti første båtene i klassen. Blir spennende å se hvordan vi ligger an etter at tidene er omregnet.

Langt på vei allerede

Det ser ut til å gå i rekordfart på Færderseilasen. Vi har passert Filtvedt og er på full fart mot Gullholmen. Etter en meget hektisk start med 2 broacher og en kineser har vi nå bedre kontroll, og vi slapp billig unna i forhold til mange andre med revne spinnakere og grunnstøtinger. Rekorden til nå er 16.4 knop :)

Taktikkmøte

Siste finpussen på taktikken legges på bakdekket før avgang. Meldingen fra Ole Jacob er at taktikken er enkel; "det er bare å seile fort". Så da går vi for den!

Siste finpuss


Etter en hard dagen derpå er nå skuta klar for seilas. Siste jobb var å montere ny windex i håp om at den skal gi oss nok vind gjennom Drøbaksundet. Nå er de kalde kommet frem og mannskapet samler krefter til morgendagen. 

Tore Tang kom i år også

Gitaren går på rundgang og stemningen stiger. Tore Tang stakk innom også i år.

Nye klær

Da har Roaldsøy-expressen ankommet Aker Brygge med de nye klærne. Det ser meget godt ut, men alt kler jo de smukke.

Vedlikehold og båtpuss

Dagen har så langt gått med til vedlikehold og båtpuss. Blant annet har bommen fått ny folie med den nye nettadressen og rattet er blankpolert. Vi venter på gutta som er på vei over fjellet med bilen og er klar for et par pils i kveld på soldekket!


Rolig morgen på Aker Brygge

Jysla Løye ligger trygt fortøyd i indre del av marinaen på Aker Brygge. Vi ankom i 16-tiden tirsdag, og fikk med oss et sommershow på Latter på kvelden. I dag er det noen småting som må fikses rundt omkring, men vi regner med det blir tid til en is og litt sightseeing også. JP har dratt på kontoret og kan dermed føre reisetid for seilasen fra Stavanger.

Gjør døren høy, gjør porten vid...

...for her kommer Jysla Løye.
Vi kom oss gjennom kanalen i Tønsberg uten mastebrudd. Kursen er satt for Aker Brygge.

Ny havn for Jysla Løye

Da ligger Jysla Løye fortøyd i Tønsberg. Her har vi ikke vært før. I morgen skal vi ut gjennom kanalen. Håper vi har litt mer suksess enn han her: http://www.youtube.com/watch?v=mJ3Ya7Z1rR4

Badenymfen slår til igjen

Etter timer på timer på timer med solbading ville kokken prøve seg på skikkelig bading og ved hjelp av spinnakerfallet fikk han duppet seg i sjøen utenfor Tjøme.

Endelig pause

Endelig ble det tid til en liten pause i alt arbeidet. :) Greit med stor cockpit som kan gjøres om til soldekk i en håndvending. Passerer Kragerø for seil i 7-8 knop.

Skal det være en espresso?

Siste på utstyrsfronten om bord på Jysla Løye er Handpresso, så hver dag serveres  nypresset espresso til mannskapet. Flaks at vi har en ekstra mann til Færderseilasen som får rollen som barista.

Frokost

Dagens frokost ble is på Essoen. Er man på tur så er man på tur.

On the fjord again

Da forlater vi Arendal Gjestehavn etter en natt med dyr havneleie og mangler ved fasilitetene. Setter kursen mot Tønsberg som ble kåret til årets gjestehavn i 2013, så vi håper å bli bedre mottatt der.

Dagens quiz

Thorjan og JP har montert hver sin høyttaler i dag. Gjett hvem som har montert hvilken.

Navnet er på plass

Da er navnet kommet på hekken igjen.

Frokost

Da har sjefskokken vartet opp med sin spesialitet, egg og bacon, så mytteri er foreløpig avverget.

Neste etappe

Da har vi forlatt Mandal etter en kebabstopp og noen timer søvn. Styreformannen har invitert oss til hytta så vi vurderer en stopp der, selv om vi frykter internrevisjon.

Lading pågår...

Det er ikke alt som er trådløst om bord på JL. Strømmen må fortsatt gå gjennom kabler. Fordelen med å ha så mange elektriske dingser om bord er at hvis hovedbatteriet går tomt, kan vi bare koble sammen alle telefonene og nettbrettene med en app og starte båten med strøm fra dingsene.

Suser av gårde...

Vinden har tatt seg opp og gitt fart i skuta. Fortsatt et stykke til rekord, men det går fremover. Vi har nå passert Eigerøy og nærmer oss Lista for fulle seil.

For seil rundt Jærens rev


Godt driv rundt Jærens rev!

Nydelig dag

Da har Thorjan mønstret på og vi har satt kursen sørover. Fine seilforhold, så det blir en nydelig seilas.

Fortøyd i Tananger

Jysla Løye ligger trygt fortøyd i Tananger og kveldsmat er servert.

Jysla Løye on tour 2014

Da har Jysla Løye forlatt hjemmehavnen og satt kursen for Oslo og Færderseilasen. Målet for kvelden er Tananger. Trackingen er operativ så dere kan følge oss på Marine Traffic.

Dårlig fart med ny dekor

Ny onsdag, og stor spenning knyttet til om vi ville klare å få båten på sjøen i tide til regatta. Foliegutta hadde heldigvis gjort jobben sin, og vi fikk sjøsatt "den nye båten" kl 16.30 etter noen interessante truckoperasjoner for å få den ut fra parkeringskaoset. Takk til Stavanger Båtverksted for hjelpen!


Det var mange beundrende blikk på fjorden i dag, og vi merket presset på å gjøre en god seilas. Et godt resultat ville også langt på vei sikre en god sammenlagtplassering. Starten gikk dårlig og vi havnet i fisen og måtte slå oss bort ved første anledning. Det var skiftende vinder nedover mot Mariero, og vi klarte aldri å få farten vi ville ha. Da vi nærmet oss merket fikk vi et kjempeløft og trodde vi skulle ta igjen alt det tapte, men dessverre snudde vinden igjen og vi måtte ta et par ekstra slag som vi tapte noe tid på. Vi var derfor bare tredje båt ved runding.

Spinnakeren kom fort opp, men det viste seg fort at det ble en veldig spiss spinnakerleg. Omtrent på høyde med Lifjell dreide vinden så mye at vi valgte å ta ned spinnakeren og seile med fokken for å få nok høyde. Alle andre båter klarte å stå med spinnaker, så vi tapte enda mer tid.

Da vi endelig kom til merket ved Snekka syntes Oceaneering at èn times seiling var nok og valgte å ta målgang. Resultatet snakker vi ikke så mye mer om, men det var en fin dag på fjorden, og flere av mannskapet benyttet muligheten til å sikre seg en seilas i shorts. Det er ikke sikkert det blir flere muligheter.

Vi syntes det var litt lite seiling og la inn en omvei på hjemveien, og benyttet også sjansen til å fylle tanken før langtur. Neste mål for teamet er Færderseilasen, og transportetappen starter allerede på fredag. Det blir blogging og tracking hele veien. Følg med, følg med!

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Lars, Mats (DSM)
Luke: Dejan
Fordekk: Gaute, Max

Resultater
Sammenlagt
Se eldre inlegg