Jysla Løye på hjemveiJysla Løye forlot Tønsberg søndag morgen. Etter et stopp i Kragerø og et i Kristiansand, har de nå rundet Lindesnes og ligger i Farsund. Værmeldingene ser krevende ut de nærmeste dagene, så det blir ikke onsdagsregatta i morgen. Forhåpentligvis kan vi være på startstreken igjen neste onsdag.

Mannskap: Jean-Pierre og Jarle (gjest)

Oppsummering fra Færderseilasen

Her kommer en noe forsinket oppsummering fra Færderseilasen i helgen.

Det var meldt lite vind, og lite vind ble det. Det tok likevel ikke motet fra 12 ivrige seilere. Med fjorårets start friskt i minne, var optimismen på topp.

Dessverre gikk det ikke helt som planlagt. Det var litt vind i starten for de første startende, så de kom seg litt av gårde, men vinden døde ganske raskt etter vår start. Det tok derfor flere timer før vi nådde Nesodden. Så kom det plutselig mer vind enn det som var meldt, og vi hadde feil trim på riggen og feil seil. Det tok litt tid før vi fant ut hva som var galt og fikk gjort de nødvendige justeringene og begynte å ta innpå igjen mot Drøbaksundet.

Passeringen gjennom Drøbaksundet gikk raskere enn normalt, men vindstilla kom ved Filtvedt i stedet. Dessverre var den mer av den lokale sorten, og vi måtte se mange konkurrenter forsvinne fra oss.

Dette forplantet seg også litt utover i seilasen, og vi fikk mindre vind rundt Færder enn det vi forventet. Der skulle vi endelig få opp spinnakeren og dra nytte av fordelen vår. I stedet kom vi like før en vinddreining så spinnakeren bare dinglet i bølgene, før den ble for spiss og vi måtte ta ned.

En spennende kamp mot en tysk venn i samme type skrog, men med en litt mer innholdsrik seilgarderobe var eneste spenning mot slutten. Dessverre måtte vi gi tapt med to båtlengder da vi gikk i mål rundt kl. 9.40 lørdag morgen.

Været var uansett bedre enn fjoråret, og det var en flott og utfordrende seilas, som dessverre ble litt lenger enn planlagt. Dette skapte problemer for logistikken med soving, spising og fest utover lørdagen, men ikke nok til at det ble nok en minneverdig dag i Tønsberg.

Mannskap:
Skipper: Stein Egil
Taktiker: Christer
Storseil: Jean-Pierre, Martin (gjest)
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Lars, Joachim (gjest), Dan (sponsor)
Luke: Christer, Alexander (gjest)
Fordekk: Gaute, Jørund (sponsor), Steffen (gjest)

Endelig i mål

Etter en lang seilas kom vi oss endelig i mål rundt kl. 9.40. Nå skal det smake godt med en øl og en god seng, selv om resultatet ikke ble helt som forventet.

Færder i le

Etter en lang natt passerer vi endelig Færder fyr. Gleder oss til å sette spinnaker.

Smitte om bord

Tydeligvis har vi vært for lenge på østlandet og fått smitte om bord. Noen har valgt å prøve seg på en frekk østlandsvariant...

Klare til start

Da har vi forlatt Aker Brygge og ligger i venteområdet og nyter sola. Skuta er tømt for unødvendig vekt og taktikken er lagt. Foreløpig er det litt vind, og vi satser på å komme oss av gårde før det blir helt dødt. Vi har forberedt oss på en lang seilas.

Runder Slemmestad

Etter en treg start kom endelig vinden og vi har fått opp farten. Nå nærmer vi oss runding ved Slemmestad. Et seilskift og problemer med riggtrimmen har kostet oss litt tid så vi er litt etter.
Stemningen er likevel god om bord.

Mannskapsmøte

Mannskapet begynner å samles i båten på Aker Brygge. Første leksjon er selvfølgelig hvordan drikke ankerpils.

Venter fortsatt på invitasjon til Elle-festen oppe på land.

Ferden fortsetter...

Etter en delvis søvnløs natt med mye vind og rare lyder i båten så kom vi oss omsider avgårde fra Risør rundt lunsj. Fikk satt seil i åpningen og lagt skuta på en fin kryss. Etter noen timer dreiet vinden så da var vi raskt fremme med spinnakeren. Flott fart i skuta i nydelig vær!!
Ny aktivitet: Makrelldorging og første fangst er tatt!
PS: Solkrem er inn igjen idag!

Lunsjen er reddet!

Dagens fangst ble en «enorm» torsk som skal stekes til lunsj. Det er vel tvilsomt om vi blir mette uten en masse tilbehør!

Ferden fortsetter...

Etter en delvis søvnløs natt med mye vind og rare lyder i båten så kom vi oss omsider avgårde fra Risør rundt lunsj. Fikk satt seil i åpningen og lagt skuta på en fin kryss. Etter noen timer dreiet vinden så da var vi raskt fremme med spinnakeren. Flott fart i skuta i nydelig vær!!
Ny aktivitet: Makrelldorging og første fangst er tatt!
PS: Solkrem er inn igjen idag!

En magisk dag på sjøen

Dagen startet med en flott seilas for motor igjennom Blindleia, så heiste vi fillene idet vi satte nesen til havs ved Brekkestø. Vinden var perfekt og vi rant majestetisk langs kystens ytre holmer på en fin kryss. 10-12 knop vind og 6-7,5 på skuta. Ivrig håndstyring i begynnelsen, men så tok Ray villig over kommandoen. Satser på en fin kveld i Risør!

PS: Solkrem er for kvinnfolk og rosa er også en farge. Go Panda Racing!

Blindleia neste

Jysla Løye fortsetter turen østover med nytt påmønstret mannskap i Kristiansand. Passerer nå gjennom Ulvøysund og sikter på Blindleia til Brekkestø. Deretter er det utaskjærs på jakt etter en fin sløreseilas langs kysten.

Mannskap:
Jean-Pierre, Stein Egil og Frode

Jysla Løye i Kristiansand

Etter en kveld og en morgen med god oppvartning på hytta til Lars, er Jysla Løye nå fortøyd i Kristiansand. Her mønstrer nytt mannskap på mandag morgen for å ta båten videre til Oslo.

Spinnaker jibbet

Da har vi fått jibbet spinnakeren og passerer Lindesnes. Vinden dreide og droppet 5-7 knop i 15 minutter slik at vi fikk jibbet spinnakeren over og satt kursen innover mot Lindesnes, før den økte på igjen og vi nå cruiser av gårde i rundt 9 knop. Ray har fortsatt styringen.

Vi ligger foran tidsskjemaet så vi sikter på Trysnes i stedet for Mandal.

Stuerten har gjort generaltabben og ikke kjøpt inn øl, så vi må gå et sted med tilgang til ankerpils. Den skal smake godt etter en lang dag på sjøen...

Hei hvor det går

Vi nærmer oss Lista i full fart. Farten ligger jevnt rundt 10 knop gjennom vannet, med surfer på 12-13. Spinnakeren har knapt blitt justert siden vi satte den for 4 timer siden, og Ray styrer som en drøm. Livet er helt ålreit!

Jærens rev

Bøyen ved Jærens rev er lagt i kjølvannet og Jysla Løye fortsetter turen østover i nydelig sommervær. Lite seilvind foreløpig, men det er ventet utover dagen.

Følg oss på Marine Traffic på turen sørover.

Mannskap:
Jean-Pierre og Jan Sverre

På tur østover

Jysla Løye har kastet tamp og satt kursen østover mot Oslo og Færderseilasen. Det ligger an til å bli en fin seilas langs kysten.

Nydelig dag på fjorden

Hetebølge og seiling. Ja takk til flere slike kvelder, skulle bare hatt litt mer vind...

Etter å ha ventet på vinden en stund, flyttet feltet seg etter hvert inn mot start ved Riska. Vi ble vippet ut i starten og måtte ta en ekstra runde for å komme oss riktig av gårde. Vi valgte å gå langs Usken og det virket som det stod mer vind der. Vi rundet ved Marøysteinen som første båt, og valgte dessverre ikke å søke inn mot Usken igjen. Etter hvert døde vinden ute i fjorden og Fri Flyt som valgte å gå langs Usken kom "lUskende" meter for meter, og var bare et par båtlengder bak oss ved Riska hvor vi måtte ta målgang.

De andre båtene ble liggende å drive, så det ble en 2. plass på oss igjen.

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre og Lars
Luke: Christer
Fordekk: Stein Egil (!) og Anders (gjest)

Resultater
Sammenlagt

Endelig en onsdagsseilas igjen

Etter tre vindfulle onsdager hvor Jysla Løye aldri kom til startlinjen, var det igjen på tide å sette seil. Sju jysla løgne seilere var, etter litt diskusjon om klesvalg og pakking, klare for en onsdagsregatta i nydelig sommervær.

Vinden var nordvestlig så det ble den "vanlige banen" mellom Riska og Ramsvik. Etter en god start ved Riska valgte vi å gå langs Lifjell. Vi rundet "ensam i tät" på toppmerket ved Ramsvik og satte spinnaker som om vi ikke hadde trent på annet gjennom vinteren. Jibbene satt også fint og ledelsen vokste.

Vi valgte samme side på neste kryssleg også, og følte fortsatt at dette var riktige veien å gå. En noe dårligere lenseleg førte derimot til at ledelsen var omtrent uforandret. Vi trodde likevel at vi skulle vinne da vi gikk i mål ved Gandsflu, men resultatlisten viser en 2. plass. Det må sies å være en OK sesongstart for en gjeng som ikke hadde seilt siden september i fjor.

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Wolfgang
Luke: Christer
Fordekk: Gaute
Avdeling for ego og selvtillit: Lars

Resultater

Friske forhold i sesongdebuten

Det var i overkant friskt da seilsesongen, bokstaveligt talt, ble blåst i gang onsdag. Etter å ha satt storseilet med ett rev og vi bare drev sideveis med blafrende seil, fant vi ut at 29 knop på vindmåleren var mer enn vi ville ta sjansen på og gikk hjem igjen. Vi var ikke alene om å ta den beslutningen...

Bedre lykke (og forhåpentligvis vær) neste gang!

Seil på, måkeskitt av

Det nærmer seg sesongstart og skuta har nå fått om bord seilene og er igjen i seilbar stand. Onsdag finner vi ut hvor mye av seilteknikken og -taktikken som har forsvunnet i løpet av en lang vinter.

Reserveonsdagen ble flagget av

Pga. lite vind i første onsdagsregatta i høst, ble det satt opp en reserveonsdag torsdagen etter siste onsdag. Her tok værgudene igjen med nok vind til hele sesongen, med over 30 knop i kastene. Uvisst om det var på grunn av været eller den ukurante dagen, men det var lite båter på fjorden. Når da startbåten ikke har klart å få med seg alle flaggene, ble det egentlig bare vas og vi gikk inn igjen før vi ødela noe. Skuffende avslutning på sesongen, som da endte med den sure 4. plassen.

Mannskap:
Skipper: Christer
Storseil: Jean-Pierre
Fokk: Jan Sverre, Ragnar, Frode (gjest)
Luke: Dejan
Fordekk: Nils Helge (gjest), Joelle (gjest)

Sammenlagtresultater

Frisk onsdagsseilas


Frisk vind fra øst gjorde det til en utfordrende seilas, med en litt uvant bane. Vi hadde heldigvis mannet opp mannskap til forholdene og ga gass som vanlig.

Selv med et rev og den minste fokken, slet vi med fart og høyde i forhold til konkurrentene. Når vi heller ikke fikk fart til å dra skuta i plan på lensen ble det vanskelig.

En solid spinnakerbroach under andre heising ble også en interessant manøver, men vi fikk etter hvert gang på sakene og så 13-tallet på loggen et lite øyeblikk. Totalt holdt det ikke til mer enn en 5. plass. Det er meldt enda mer vind i morgen, så vi får se om vi får mer fart på sakene da.

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Lars, Frode (gjest)
Luke: Dejan
Fordekk: Gaute, Ragnar, Terje (gjest)

Resultater
Sammenlagt

Doublehanded i lite og ingen vind

Værmeldingen lovet godt for en fin dag med seiling. Det eneste som manglet var vind. Det startet godt fra Gandsflu, men etter runding av Kalvøy døde vinden da vi nærmet oss Hidle. Her ble det omstart og løpet var allerede tapt. Det ble mye taktikkeri rundt hvilke øyer som skulle passeres på hvilken side, og vi gjorde stort feil valg. Hadde bare vinden som var meldt kommet, hadde det vært så mye enklere. Uansett, en lang dag på fjorden endte med en 8. plass av 11, uten at vi tar det så tungt. Vi fikk i alle fall prøve et spinnakerbytte som ble lagt merke til. Det er første gang vi har hatt to spinnakere oppe samtidig; en interessant manøver å gjøre doublehanded.

Litt folk, litt vind, litt regn...

Ny onsdag med nye muligheter. Litt tynn mannskapsliste gjorde at det var vise-vise-vise-vise-skipperen som måtte til pers, men humøret var som vanlig på topp.

Sørlig vind ga start på Gandsflu og toppmerke ved Boganes. Starten var av det elendige slaget og vi kom ut litt i bakleksa. Da vi også slet med båtfarten, høyden og det meste, var vi kun 4 båt som rundet toppmerket.

En feilvurdering med hvilken side vi skulle heise spinnakeren på, gjorde at vi etter hvert fikk et godt spor og rundet Gandsflu som første båt, selv om vi holdt på å seile forbi merket da fokuset var på båtfarten og ikke hvor vi skulle.

Vinden kom tilbake og vi klarte å forsvare posisjonen vår tilbake til Boganes hvor vi måtte ta avkortning. Det endte med en 4. plass som må sies å være godkjent ut fra forutsetningene.

Mannskap:
Skipper: Jan Sverre
Storseil/spinnaker: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Lars
Luke/fokk: Dejan
Fordekk/fokk: Gaute

Resultater
Sammenlagt

Nok en flott onsdagsseilas

Dagene før ukens seilas var det friske vindmeldinger, så det var en god gjeng som mønstret på Jysla Løye onsdag. Etter flere seilaser med litt tynt mannskap (billedlig talt) var det godt å være 9 mann, selv om den meldte friske brisen uteble.

Det var nordlig bris som førte til start på Riska med toppmerke ved Marøysteinen. Vi bommet i starten og kom i en skvis mellom Virginia og Aquatich, og endte med en liten dunk i sistnevnte som ikke ville flytte seg. Vi havnet uansett på feil side av merket og måtte ta en ekstra runde rundt, og kom derfor ut som siste båt.

På vei opp mot Marøysteinen tok vi igjen de fleste båtene, men Aquatich hadde klart å stikke fra. Vi seilte derimot en god lens og rundet først på bunnmerket. På kryssen klarte vi å holde Aquatich lenge, men de snek seg forbi og vi måtte gi dem plass til å runde merket. Igjen seilte vi en bedre lens og fikk et par minutters forsprang. Dette holdt vi helt inn og klarte å snike oss foran på korrigert tid, men det holdt bare til en 4. plass totalt. Vi var uansett foran de andre R40-båtene.

Mannskap:
Skipper: Christer
Taktiker: Thorjan
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Lars
Luke: Dejan
Fordekk: Gaute, Terje (gjest), Kjetil (gjest)

Onsdagsseilas med (nesten) feilfritt fordekk

Heldigvis var det en nydelig høstkveld vi fikk til onsdagens seilas, og ikke høstregnet som kom på tirsdag. Sju Jysla Løgne seilere mønstret på, og vi fant ut at det var lenge siden så mange av eierne hadde vært om bord samtidig, dette måtte bare bli bra.

Pga. fraværende startbåt ble det harestart. Vi kom oss greit ut og kom tidlig først i feltet på vei mot Ramsvik. Ved runding Ramsvik hadde et noe ivrig fordekksmannskap heist spinnaker før vi var kommet oss rundt bøya. Heldigvis fylte den ikke skikkelig, så vi kom oss unna med det, selv med spinnakerposen på slep.

Fine jibber og god timing gjorde at vi økte forspranget kraftig på lensen. Rundingen var også etter boka. Det ble også gjentatt på runde nummer to, og vi fikk et behagelig forsprang til de fleste båtene.

Alt i alt var det en veldig fin kveld på fjorden, med god "boat handling". Dessverre holdt det bare til en 3. plass denne gang.

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Lars
Luke: Thorjan
Fordekk: Christer, Gaute

Onsdagsseilas 4

I nydelig sommervær og fin bris var endelig Jysla Løye tilbake på banen, tilnærmet fulltallige. Forventningene var som vanlig på topp.

Turen ned til startområdet ble benyttet til å få litt rusk ut av maskineriet til en rusten fordekksgast. Greit å gjøre seg ferdig med nybegynnerfeilene før start. Starten var også litt nybegynneraktig og vi kom litt sent ut. Dette forplantet seg med at vi måtte vike for alt og alle en periode, før vi fant et spor og kom oss fri. Vi fant mer vind enn konkurrentene og klarte å ta innpå, men vi klarte ikke å komme oss forbi den nye Aquatichen.

På lensen fra Mariero var det skjev bane, så vi stod hele leggen på skarp spinnakerkurs. Aquatichen seilte med andre skjæringsvinkler og vi rundet like bak dem ved Snekka.

På kryssen mot Mariero igjen slet vi med å holde farten til vår nye konkurrent og vi prøvde å slå oss litt bort fra dem uten suksess. Ved Mariero forventet vi avkortning siden vinden var fallende og resten av konkurrentene var langt bak, men Aquatich valgte å fortsette. Det ble en lang spinnakerlens, men vi kom oss i mål til slutt, bak Aquatich. Resten av konkurrentene kom ikke i mål innenfor tidsfristen.

Uansett en nydelig dag på fjorden, og hyggelig med en ny konkurrent å knive med. Vi satser på å komme først i mål neste gang.

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Storseil: Ragnar
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Frode (gjest)
Luke: Dejan
Fordekk: Thorjan, Kenneth (gjest)

Resultater

Fersk bakst for seilere

Utenfor Kopervik dukket det opp en, for enkelte av mannskapet, kjent båt med nybakte pizzahorn til sultne seilere. Etter en lang dag på sjøen smakte de fortreffelig. Nå skal vi klare de siste timene før vi er tilbake i Stavanger også.

Tidlig avgang

Klokken er 7 og Jysla Løye er allerede på vei sørover. Det er nydelig morgensol, men lite seilevind for øyeblikket.

Askøy Rundt

Det var frisk vind i Bergen da Jysla Løye kastet loss. På vei ut mot start ble det diskutert rev, firerfokk og om og hvilken spinnaker som var aktuell. Da båtene var samlet i startområdet roet derimot vinden seg noe, så spinnakeren ble klargjort.

Etter en hektisk start der det tok litt tid å få opp spinnakeren, fikk vi endelig far(r)t på sakene før vinden roet seg. Det ble mange vindskift og seiltrimming, men vi var første båt ut "Det naue".

Da vi skulle ta ned spinnakeren gikk derimot inn i en broach og slapp et par båter forbi. De klarte vi aldri å ta igjen på kryssen inn Herdlafjorden, og kombi mål som tredje båt.

Nå har vi fått ankerpilsen på dekk og nye oppholdsvær på Askøy Seilsenter.

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Storseil: Tomas (gjest)
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Tommy (gjest)
Luke: Christer
Fordekk: Joelle (gjest), Jørund (gjest)

Jysla Løye i Bergen

Jysla Løye har ankommet Bergen for å ta imot sponsorene. Det blir øl og kos i sola på bakdekket i dag, og forberedelser til morgendagens seilas Askøy Rundt.

Scandic Maritim Haugesund Race WeekendEtter en avlyst onsdagsregatta var endelig høstsesongen i gang med Scandic Maritim Haugesund Race Weekend på tapetet. 7 Jysla Løgne seilere satte kursen nordover rett etter lunsj fredag i forholdsvis frisk vind. Det ble derfor en våt affære over Boknafjorden, både over og under dekk.

Vi ankom Kopervik i 16.30-tiden og hadde god tid til å spise og få med oss skippermøtet. Vinden roet seg noe før start, men det var fortsatt friske kast. Regnet gjorde det heller ikke noe triveligere. Siden det bare var en kort kryssleg før vi skulle få unnavindsseilas helt til Haugesund, valgte vi å ikke reve.

Etter runding av Mandalsflua var det på tide å få opp spinnakeren. Det var krevende å holde den, men vi klarte det i alle fall en stund. Problemene begynte da vi passerte Hydro og bomopphalet løsnet. Spinnakeren tvinnet seg fint rundt forstaget og ville absolutt ikke løse seg opp eller komme ned. Vi var forbi Husøy før vi klarte å få kontroll igjen, men vi var i alle fall ikke alene om å ha problemer. Det var i alle fall én båt som blåste spinnakeren og våre venner seilte med spinnakeren tvinnet rundt forstaget fra omtrent samme tid som oss, helt til de var i mål.

Resultatet ble derfor ikke som vi håpet.

Lørdagen kom med nye muligheter. Med spinnaker sørover i Karmsundet og kryss nordover. Vi var første båt til runding, men dessverre kom White Shadow som vanlig fort på kryssen. En fin dag på fjorden endte dermed med en 2. plass, og selvfølgelig en god grunn til å feire.

Mannskap:
Skipper: Christer
Storseil: Ragnar
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Wolfgang
Luke: Nils Helge (gjest)
Fordekk: Joelle (gjest), Terje (tidligere sponsor)

Resultater

Vårsesongens siste regatta


Plutselig var tiden kommet for vårsesongens siste regatta. Åtte Jysla Løgne seilere mønstret på, og ambisjonene var selvfølgelig seier. Fin vind og fint vær, den eneste usikkerheten var egentlig om reparasjonen av storseilfallet ville gli glatt. Det gikk heldigvis fint og vi fikk storseilet både opp og ned uten problemer.

Den neste usikkerheten som dukket opp var at startbåten var fraværende. Etter hvert dukket det opp en harestart og vi var heldigvis i nærheten og kom greit ut.

Vi hadde en god første kryss opp til Ramsvik, og økte enda mer på lensen ned mot Riska igjen. På den neste leggene fikk vi ikke like god fart, men holdt avstanden bakover noenlunde, og kunne gå først i mål med god margin. Dessverre var ikke marginene store nok til noe mer enn en 3. plass, som holdt til en 4. plass sammenlagt på en jevn resultatliste.

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Ragnar, Wolfgang (sponsor)
Luke: Dejan
Fordekk: Gaute, Vegard (gjest)

Resultater
Sammenlagt

Full fart på teambuilding

Jysla Løye er kommet hjem etter noen uker på tur, men ligger ikke og støver i brygga av den grunn. Torsdag var det teambuilding med Datametrix på programmet. Med frisk vind var vi litt i tvil om hvor mye vi skulle gjøre ut av det, men vi valgte å seile med fullt seilareal. Det ble en frisk start med kryssing innover. Innover i fjordene var det derimot litt mindre vind og vi ble tøffere. Vi satte spinnaker i 15 knops vind, men etter en liten stund blåste det 25 knop og vi raste av gårde på plan i 13 knop. Det var kanskje i overkant av det som var planlagt, men det gikk over all forventning, og alle var fornøyde.


Onsdagsseilas på direkten

Etter en lang transport fra Spangereid, som startet kl. 02 natt til onsdag, klarte vi å nå onsdagsseilasen med ca. 15 minutters margin. To mann ble plukket opp på bølgebryterne på Sølyst med seilene oppe og av gårde var vi. Båten var turrigget, med riggen skrudd til kuling og transportfokka på, i tillegg til noen hundre kilo ekstra vekt under dekk. Det viktigste var uansett å delta, og med alle 4 i "nye" roller ble det litt hektisk. Det er litt vanskelig å beregne rundingene når man bare er én på fordekket for eksempel.

Starten var av den rolige sorten, med nesten ingen vind. Plutselig snudde vinden og tok seg opp slik at vi satte spinnaker før vi var halvveis på første kryssleg. Med litt variende fart og manøvre, så hadde vi lite å stille opp med. Men vi tjente noen poeng på at vi var raskere hjemme fra Færderseilasen enn enkelte av konkurrentene våre. Det er da noe å ta med seg, og vi har fortsatt en mulighet på seier i totalen, selv om den begynner å bli tynn...

Uansett det har vært en nydelig dag på sjøen med mange opplevelser...

Mannskap:
Skipper: Jean-Pierre
Storseil/spinnaker: Lars
Luke/fokk: Dejan
Fordekk/fokk: Jan Sverre

Resultater
Sammenlagt

Jysla Løyen hvalsafari

I morgentimene utenfor Egersund dukket plutselig 8 spekkhoggere opp og krysset like foran baugen vår. Kanskje Siddis Racing kan spe på inntektene ved å drive hvalsafari?

Hvor ble det av vinden?

Nå nærmer vi oss Eigerøy fyr. Vinden har forsvunnet helt, sola varmer og det er blankt hav med noen gamle dønninger som ruller oss litt. Vi har fått i oss en god frokost, og om litt er kaffen klar.

Nattseilas

Endelig har vinden løyet og Jysla Løye er igjen på tur nordover. Vi har passert Lindesnes og ser ut til å få en nydelig nattseilas for motor.

Venter på været

Turen hjemover har foreløpig stoppet i Båly/Spangereid i påvente av at vinden skal løye. Det meldes litt roligere til natten så det er mulig vi prøver oss videre da.

Jysla Løye i Risør

Jysla Løye ligger nå trygt fortøyd i Risør, og vi håper vi flyter i morgen tidlig når vi setter kursen videre. Nå nyter mannskapet en velfortjent pizza og øl etter en lang dag.

Mannskap: Jan Sverre og Jean-Pierre

Jysla Løye i Risør

Jysla Løye ligger nå trygt fortøyd i Risør, og vi håper vi flyter i morgen tidlig når vi setter kursen videre. Nå nyter mannskapet en velfortjent pizza og øl etter en lang dag.

På hjemvei

Festen er over og vi har satt kursen hjemover. Med regn og frisk vind imot kan det bli en tøff seilas, så vi får se hvor langt vi kommer i dag.

Starten

Seilmagasinet foreviget starten vår. Det gir et inntrykk om hvor tett det var.
Hvor er Jysla Løye?

I havn i Tønsberg

Etter en lang og våt natt gikk vi i mål rundt kl. 5 som første båt i klassen. Dessverre så var det en del båter med lavere rating som kom litt for tett på og vi endte på en 16. plass av 40 båter i klassen. Det var en fin seilas med mange forskjellige vindforhold, og mye regn. Veldig moro å ligge blant de 10 første båtene i feltet selv om det startet over 600 båter foran oss.

Nå ligger vi i solskinnet i Tønsberg og nyter en fortjent ankerpils med "något attåt".

Drøbaksundet

God gang

Vi har funnet driven og ligger først i klassen rett etter Slemmestad, men vi leder nok ikke på korrigert. Det meldes friskere utover så det kan bli spennende rundt Færder.

Intervju i Seilmagasinet før start

Klar til start

Da ligger vi i venteområdet og er snart klare for start. Vi måtte bare en liten runde innom igjen for å plukke opp taktikeren som ikke klarte å komme seg om bord før vi gikk ut første gangen.

Tracking

Siste forberedelser og tracking

Da er de siste forberedelser før årets Færderseilas i gang. Riggen må trimmes for alt fra vindstille til liten kuling. I tillegg fikk vi en utfordring da vi våknet til flatt batteri og defekt lader. Har fått kverna i gang og lader med ny lader i tillegg. Håper vi har samlet nok strøm i løpet av noen timer til. Starten vår går kl. 15.40. Løpet kan følges fra trackingen på denne linken. Vi seiler i R40-klassen.

Endelig sol

Da tittet endelig sola frem etter en våt dag. Nå kan noen kalde grønne nytes før skippermøtet og en bedre middag.

Video fra transport

Vi har klippet sammen en liten video fra den friske seilasen fra Grimstad til Tønsberg. Enjoy!
Video

Fortøyd på Aker Brygge

Etter en våt og kald tur inn en altfor lang fjord, har vi nå fortøyd på Aker Brygge og resten av mannskapet har begynt å melde sin ankomst.

Jean-Pierre tester den nye jakken

Jean-Pierre velger å sitte ute i regn og sjøsprøyt for å teste den nye jakken. Foreløpig holder den tett.

Aker Brygge neste

Etter en fin dag med teambuilding og påfølgende middag i går, har vi nå kastet fortøyningene i regnfulle Tønsberg og satt kurs for Aker Brygge. Takk til brovakten som var behjelpelig med å la oss foreta en kreativ bunkring før han åpnet broa for oss.

Fortøyd i Tønsberg

Etter en lang og frisk seilas er vi nå fortøyd i Tønsberg. Skipperen er i ferd med å gjøre skuta representabel etter mye sjøsprøyt. Med over 30 knops vind og surfer på over 18 knop har både båt og mannskap fått kjørt seg og ankerpilsen smaker ekstra godt.

Spinnakeren er satt

Grimstad ligger i kjølvannet og vi har kommet oss ut og satt spinnaker. Det meldes opptil 14 m/s så vi er usikre på hvor lenge vi tør å ha den oppe. Vi gjør 10-12 knop nå gjennom vannet. Dere kan følge ferden vår på Marine Traffic.

Grimstad

Jysla Løye ligger trygt fortøyd i Grimstad etter gode 10 timer seilas. Det ble motorseiling til Kristiansand, og innaskjærs for motor videre til Grimstad. Så nå har vi fått ladet batteriene etter startproblemer i dag morges. Det har vært frisk og kald vind, men mye sol. På veien har vi sett to av våre konkurrenter fra Stavanger. Zorro utenfor Kristiansand på vei vestover og Virginia utenfor Grimstad på vei østover.

Mannskap: Stein Egil, Jean-Pierre og Jan Sverre

Sola og vinden kom

Det kom både sol og vind og vi motorseiler inn mot Kristiansand. I horisonten i sør skimtes en gammel kjenning, Celeste of Solent. De er på vei til Folgefonna for å stå på ski.

På vei inn i tåka

Jysla Løye har kastet tamp i Grønsfjorden og satt kursen mot Lindesnes gjennom skoddehavet. Målet for dagen er Lillesand, men vi må ta et stopp på veien for å få mannskapsforsterkninger.

Mannskap: Stein Egil og Jan Sverre

Jysla Løye on tour

Da har Jysla Løye satt kurs for Østlandet og Færderseilasen. Vi har rundet Jærens Rev og har fin bør sørover i over 7 knop for spinnaker.

Mannskap: Stein Egil og Frode (gjest)

Frisk seilas og god fart


Nå ble det en sen kveld på grunn av forberedelser og planlegging til Færderavreise, så det blir referat i stikkordsform.

Mye vind, lite mannskap, comeback fra Dejan.
Bane: Riska-Ramsvik, måtte reve 15 minutter før start, Express brakk masten så starten ble utsatt.
Bommet litt i starten og kom litt dårlig ut. Bedret seg oppover kryssen, rundet først.
Lå over 10 knop på hele spinnakerleggen, med 14,4 knop på maks. Fint nedtak.
God kryss, økte til konkurrentene. Ny morsom spinnakerlegg. Runding med masse Expresser rundt medførte defensivt nedtak. Fordekket frustrert for manglende tiltro. God jobb, nok en gang!
Kryss opp mot mål ved Gandsflu. 3. plass.

Mannskap:
Skipper: Stein Egil
Storseil: Lars
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Jean-Pierre
Luke: Dejan
Fordekk: Gaute, Nils Helge (gjest), Thomas (gjest)

Resultater
Sammenlagt

Frisk seilas med interessant spinnakernedtak


Etter en ukes pause for å feire nasjonaldagen, var det en ny sjanse til å vise konkurrentene hekken. Pga. en potensiell langhelg hadde dessverre store deler av mannskapet prioritert ferie foran seiling, og Jysla Løye måtte utvide mannskapskretsen for å komme seg på banen i det som viste seg å bli en frisk seilas mellom Riska og Marøysteinen.

Etter mer eksperimentering med instrumentene ser det nå ut til at teknikken fungerer i forhold til starten, uten at det hjalp noe særlig for oss. Vi kom i en skvis og mistet all fart da vi slo oss vekk. Vi fikk etter hvert opp farten og traff godt med slagene mot Marøysteinen.

Ved runding hadde derimot vinden dreid og økt, og vår plan om å heise spinnakeren for så å jibbe måtte derfor revurderes. Vi brukte derfor noe tid på å få opp spinnakeren. Vi hadde grei kurs mot merket, da plutselig vinden dreide 45 grader og det ble veldig spisst inn mot runding ved Riska. Vi måtte derfor ta ned spinnakeren noe tidlig.

Pga. den tidligere nevnte vinddreiningen stod vi nesten opp til merket etter rundingen, og vi kunne fokusere på å holde farten. Vi syntes farten og høyden var god, og lå lenge over 7 knop, til tider opp mot 8, men med en urutinert skipper var nok farten litt lavere i perioder, spesielt rett etter slagene.

Etter siste runding på toppmerket var vi raskere med å få opp spinnakeren, kanskje litt for raske. Det viste seg å bli en veldig spiss og rask spinnakerseilas, og da vi prøvde å ta høyde endte det i broach. Vi klarte etter hvert å få en slags kontroll ved å gå lavere, men det gjorde at vi hadde kurs for Usken i stedet for Riska. Vi hadde også, på en eller annen merkelig måte, klart å få skjøtet og den ledige brasen over storseilbommen. Dette skulle vise seg å bli et problem senere.

Vi hadde et håp om å klare å klatre opp og runde neset ved Usken, men fant etter hvert ut at det ikke gikk. Da ble det plutselig hektisk aktivitet for å berge spinnakeren og unngå å gå på land. Siden den ledige brasen vi bruker til å ta ned spinnakeren han langt ute på bommen, brukte vi litt for lang tid og ting kom ikke helt i riktig rekkefølge, med det resultatet at spinnakeren plutselig hang kun etter fallet og en liten stund var i fare for å hekte seg fast i noen trær på Usken. Etter noen hektiske minutter klarte vi derimot å berge situasjonen uten å ødelegge utstyr eller mannskap. (Litt blåe legger på fordekksmannskaper må man nesten regne med...)


Uansett var det meste av piffen gått ut og vi tok det rolig til mål. Vi var første båt i mål til en forandring, men så tidlig at konkurrentene var litt for nære til at vi kunne hevde oss på resultatlisten. Det var vel heller ikke å forvente med noe redusert mannskap, så i dag skylder vi på de som har reist på ferie...

Takk til gjestene som stilte opp på kort varsel og gjorde en god innsats!

Mannskap:
Skipper: Jan Sverre
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker/luke: Lars, Thorjan, Runar (gjest)
Fordekk: Gaute, Piotr (gjest)

Resultater


Ny reklame i storseilet

Storseilet har fått ny dekor. Gult er kult!

Tredje forsøk på Riska - RamsvikDet var ikke meldt rare vinden så vi satt avgårde litt short på mannskap mot Riska for tredje gang på rad på samme bane. Etter en oppgradering av instrument-software gikk en del fokus på å endelig få teste det fancy startsystemet. Såpass mye fokus at vi var et halvminutt fra linjen da starten gikk, men det var heldigvis de andre også.

Veivalget ble diskutert nøye før start fordi det var en del luren vind. Vi traff greit nok, men måtte se Zorro runde rett foran oss på merket. Ved heising av spinnakerbommen viste det seg at noen luringer hadde låst fast bommen i luka så vi tapte unødvendig tid før spinnakeren kunne heises.

Lensen mot Riska gikk tålig greit og vi fikk tatt litt inn på Zorro, men ikke nok til å gå forbi. På kryssen mot Ramsvik igjen knivet vi lenge mot Zorro, men tapte en del i slutten med uheldig veivalg. Spinnakerheisingen fungerte bedre denne gangen og vi tok igjen det tapte mot Zorro og så nesten ut til å ta de på rundingen, men var sjanseløse på kryssen opp mot målgangen ved Gandsflu og måtte derfor ta til takke med andreplassen.

Mannskap:
Skipper: Ole Jakob
Storseil: Jean Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Lars
Luke: Thorjan
Fordekk: Gaute, Petter

Resultater

Kort seilas i nye jakker
Med sommerlig temperatur, lett vind og nye jakker, lå alt til rette for en fin dag på fjorden. Vinden blåste fra nordvest så banevalget falt på Riska-Ramsvik.

Starten gikk greit, men på kryssen ble vi presset til å seile langs Lifjell. Uansett fikk vi ikke farten vi ønsket og var en stund fjerde båt i feltet. Vi rundet som tredje båt, men hadde en god setting og jibb og tok opp jakten på Zorro, uten at vi klarte å nærme oss nevneverdig. Vinden døde og det ble avkorting ved Riska.

Mannskap:
Skipper: Stein Egil
Taktiker: Christer
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Lars
Luke: Thorjan
Fordekk: Gaute, Nils Helge (gjest)

Ny sesong, ny sponsor, ny folie, nye muligheter...
Etter en hektisk uke med mye aktivitet for å bli klar til sesongen, og selv med et par unødvendige ekstrajobber før avgang (av med forstaget pga. kreativ fortøyning, mann i masten for å hente et fall), ble vi klare til regattastart.

Det var mye vind, så heldigvis var det 9 mann som mønstret på for å endelig få praktisere alt de hadde trent på i vinter. Flere klagde også på at seilklærne hadde krympet siden i fjor. Godt at det er bestilt nye jakker...

Vinden var nordvestlig, så banen ble Riska-Ramsvik. Vi kom oss greit av gårde og fikk gå i fred, men havnet noen båtlengder bak Zorro. En liten feilberegning gjorde nok av vi overstod merket ved Ramsvik noe, men ikke noe dramatisk. Vi tapte nok mer på knuten vi satte i spinnaker. Skipperen var ivrig på å teste spinnakeren før start så vi var sikker på at den kom opp riktig. Det gikk veldig fint, både opp og ned. Etter nedtaket gikk "noen" inn for å sjekke at spinnakeren lå riktig, men det er tydelig at "noen" kunne trengt et kurs fra Max. Da vi skulle heise spinnakeren etter runding kom den opp i en stor knute. Tross iherdige forsøk på å løse den ved å dra i likene, måtte vi ta spinnakeren ned for å få løst floken. Da var vi også kommet litt feil ut på lensen og valgte å seile platt ned mot merket. En god runding gjorde at vi nærmet oss Zorro noe, men vi var aldri i nærheten av å gå forbi dem.

Alt i alt hadde vi god fart på kryssen, men ikke fullt så god fart som vi gjerne skulle ønske på lensen. Mulig vi burde valgt å seile med litt vinkler, men det passet ikke sånn heller.

Uansett var det deilig å være tilbake på fjorden (selv om det var litt kaldt), og det ble en respektabel 2. plass (trolig 3. plass når alle ratingene er oppdatert) på første forsøk.

Mannskap:
Skipper: Stein Egil
Taktiker på fordekket med ansvar for å sjekke spinnakeren: Ole Jacob
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Lars, Jan Sverre
Luke: Thorjan
Fordekk: Gaute, Petter (comeback)
Sponsor: Wolfgang

Resultater


Keiserens nye klær

Da begynner båten å bli klar for regatta igjen og vi kan vise frem årets farger!

Ny folie på gang

Båten er kommet inn og foliegutta er i full gang med å redekorere Jysla Løye. Vi venter spent på resultatet, men det ser lovende ut så langt.

Inn i varmen

For å få opp tempen litt før sesongstart er Jysla Løye nå flyttet innendørs for noen dager. Det blir spennende å se om det vanker noen nye farger på skroget i samme slengen!


Mastesjauing

Masten må på til sesongen, og siden den er litt for lang til å fraktes på bil må det andre hjelpemidler til når den skal fraktes. Heldigvis kjenner vi en som kan fikse...

Ny look igjen

Jysla Løye er nok en gang kledd naken, etter at Global Martime takket for seg som sponsor. Takk for støtten gjennom to fine sesonger (+ ett med Deepsea Mooring)!

Nå håper vi å få på plass ny sponsor til sesongen og venter spent på nytt design!

Vanskelig hjemtur

Søndagens regatta fra Helgøysund tilbake til Stavanger ble en krevende affære. Ikke fordi det var mye vind, snarere tvert imot. Dessverre er det veldig frustrerende med flere "omstarter" når man har båten med den høyeste ratingen.

Vi kom godt av gårde og la konkurrentene langt bak i kjølvannet. Dette varte helt til vi kom til Finnøy hvor det var slutt på vinden og moroa. Resten av feltet kom bakfra med vind og vi prøvde desperat å finne ut hvor det kom mest. Vi prøvde både å gå øst og vest, men hver gang kom vinden på motsatt side av fjorden.

Da vi endelig trodde vi hadde siget igjen, så stoppet det opp igjen. Vi kom oss etter hvert til Kalvøy, hvor det ble avkorting, men Fri Flyt hadde klart å lure seg foran med et bedre sporvalg. Da vi i tillegg snudde oss og så at stilleområdet vi akkurat hadde jobbet oss gjennom meter for meter plutselig var fylt med vind og hele feltet med båter, forstod vi at resultatet ikke ble på nivå med lørdagen. At resultatlista stort sett var sortert fra lav til høy rating sier det meste om forholdene. Likevel holdt det til en 5. plass totalt av 11 båter i doublehandedklassen, så det må være en godkjent shorthanded debut med Jysla Løye.

Mannskap:
Skipper: Jan Sverre
Fokk/spinnaker/luke/fordekk: Joelle

Resultater lørdag
Resultater søndag
Sammenlagt

Jysla Løye i Helgøysund

Jysla Løye seiler Shorthanded Weekend denne helgen og ligger i Helgøysund etter en fin spinnakerseilas med mye krevende vindskift. Foreløpig resultatliste viser 2. plass av 11 i Doublehanded-klassen, så vi er godt fornøyde.

Mannskap:
Skipper: Jan Sverre
Alt annet: Joelle

Årets siste onsdagsregatta


Etter en sesong med mange dager med mye eller lite vind, var det fint å avslutte med en i passe vind. Selv om vinden var fra alle kanter en stund før start, ble det en fin regatta mellom Snekka og Ramsvik.

Etter mye diskusjon frem og tilbake før start, ble vi enige om å prøve oss på babord merke da dette så ut til å ha en liten fordel. Det var også et par andre båter som hadde funnet ut det og vi endte opp i en skvis hvor vi måtte velge hvilken båt vi måtte dunke borti. Siden Tellus ikke holdt av veien så falt valget på den. Det var heldigvis ikke store smellen, så vi slipper å ringe plasteksperten denne gangen.

Etter dunken kom vi oss greit av gårde og lå og knivet med Zorro helt til merket. Vi var hele tiden et par båtlengder foran og kunne runde først. Spinnakerheisingen ble litt kaotisk da vinden var litt fra alle kanter i rundingen, men vi fikk den etter hvert opp på riktig side og satte kurs for Snekka igjen. Det kom en byge med mye vind, så vi lå rundt 9 knop en periode. Dessverre klarte Zorro også å holde samme fart med den vinden og skjæringen som var, så vi fikk ikke det forspranget vi ønsket oss.

På kryssen tilbake til Ramsvik klarte vi faktisk å øke forspranget til Zorro noe. Det har vi ikke klart tidligere denne sesongen i så mye vind, så det var positivt. På lensen hadde vinden roet seg noe og etter at vi fikk jibbet oss vekk klarte vi å få enda noen meter bakover. Det var uansett bare Zorro som var i nærheten, de andre båtene lå mye lenger bak.

Dessverre klarte vi ikke å fortsette trenden med å øke på kryssen opp mot mål, så Zorro kom i mål et drøyt halvminutt etter oss, og tok med det seieren både i regattaen og høstserien. Vi kan likevel si oss passe fornøyd med en andreplass.

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Taktiker: Thorjan
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Lars
Luke: Christer
Fordekk: Max, Joelle, Praveen (gjest)

Resultater
Sammenlagt

Ny fin seilas


Heldigvis var det mer vind enn forrige onsdag og for en gangs skyld var vi nok mannskap og vel så det. Med en vindmåler som gikk litt amok på vei ut, ble vi skremte av 20 knops vind før vi fant ut at vi måtte holde oss til den gamle teknologien.

Starten var ved Gandsflu og vi var tidlig ute og hadde tid til flere slag, og til og med spinnakerseiling og jibbing, for å trene det nye mannskapet.

Vi var litt sent ute i starten, og måtte slå oss bort fra fisen til et par båter foran. Zorro stakk fra, og flere av de andre konkurrentene var bekymringsverdig nære. Ved runding ved Boganes var vi to minutter bak Zorro, men startet jakten med spinnakeren. Vi klarte bare å ta inn ett minutt, men fikk stor luke bakover til resten.

Siste kryss gikk bedre, men Zorro økte likevel forspranget igjen. Igjen klarte vi å ta inn en del på lensen, men måtte se Zorro gå i mål et godt minutt foran oss. Det holdt likevel til en andreplass, og mulighet til å sikre sammenlagtseieren med en seier i siste seilas.

Uansett en fin seilas i stabil og passe fin vind, noe som ikke har vært det vanlige denne sesongen.

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Taktiker: Thorjan
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Lars, Alek (sponsor)
Luke: Christer, Line (sponsor)
Fordekk: Max, Espen (sponsor), Tesfalem (sponsor)

Resultater
Sammenlagt


Sløreseilas rundt Kvitsøy

Søndag stod Skudeseilasen på programmet for Jysla Løye. Dessverre kom det et par forfall pga. sykdom og diverse årsaker, men 5 forholdsvis friske Jysla Løgne seilere stilte i alle fall.

Det var ikke så mye vind i starten, men det var mer enn det som var meldt, og det var meldt økende. Den vinden som var kom fra sør, så det ble spinnakerstart. Vi valgte å starte ute ved Marøy, men det skulle vise seg å være en tabbe. Vi timet starten dårlig og kom ut i siste rekke, på det som viste seg å være feil side. Vinden kom og gikk med skiftende vinkel, så vi fikk aldri fart i båten. Først da vi jibbet nesten ved Vassøy fikk vi farten opp og kunne starte jakten på alle båtene foran. Midt i Langøyosen hadde vi bare Zorro foran oss, men tok stadig innpå. Etter Lundsneset ble vinden for spiss til å seile med spinnaker, og vi mistet vår største fordel igjen.

Fra Lundsneset til Haaboen var det sløring av forskjellig grad, uten de store utfordringene. Etter Haaboen kunne vi igjen heise spinnaker og fortsette jakten etter å ha tapt litt på sløringen. Vi rundet sørspissen av Kvitsøy og gikk litt lenger vest for å få riktig vinkel før jibben. Jibben ble utfordrende da bomopphalet hoppet av. Så mens Lars var bras, måtte Max en tur i masta for å hente ned bomopphalet. Vi klarte stort sett å holde spinnakeren flyvende selv i bølgene på vestsiden av Kvitsøy, men vi seilte litt for langt på en annen kurs enn vi ønsket, så kursen ble litt feil da vi endelig fikk bommen på plass.

Fra Sveinane var det slør helt til Lundsneset igjen. Vi klarte å stå gjennom Langøyosen på en lang kryss, men tok vårt første av to slag for dagen etter å ha passert Kuppholmen. Dessverre var Zorro 6 minutter foran oss i mål, og det kom også noen båter bak oss som tok oss på korrigert. Dermed ble det en 4. plass, 12 minutter bak Zorro som vant. Uansett var alle enige om at det hadde vært en nydelig tur rundt Kvitsøy, i shorts og t-skjorte midt i september!

Mannskap:
Skipper: Christer
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker/luke: Jan Sverre, Lars
Fordekk: Max

Resultater

Fin dag på fjorden i lite vindMed sommeren tilbake i Stavanger og 25 grader på fjorden, var det bare vinden som manglet i forhold til dagens onsdagsregatta. Retningen på den vinden som var indikerte start på Mariero.

Etter en lengre utsettelse ble R-klassene sendt av gårde først, men det kom litt brått på de fleste og vi kom akkurat for sent til start og havnet i fisen til Oceaneering som snek seg forbi oss. Vi startet jakten så fort vi kom oss fri, men hadde noen båtlengder å ta igjen. Flere ganger trodde vi at vi hadde gjort noe lurt og nærmet oss, men det skiftet frem og tilbake. Til slutt var det Oceaneering som kunne le først og ta avkortning ved Gandsflu med klar margin til oss og de andre konkurrentene. Når vinden i tillegg døde og det var kraftig motstrøm, ble de siste meterne veldig lange. Uansett, vi kom oss i mål i den nydelige solnedgangen.

Mannskap:
Skipper: Stein Egil
Taktiker: Ole Jacob
Storseil: Jean-Pierre
Fokk: Jan Sverre, Lars
Luke: Thorjan
Fordekk: Max, Joelle

Resultater
Sammenlagt

Onsdagsseilas i lett vind

Etter flere friske seilaser var det nok en gang på tide med en lettvindsseilas. Med start inne i vika ved Mariero var det lite håp om vind, men det var nok vind til å få av gårde startene og vi satte kurs for Gandsflu. Enkelte båter ville ha avkortning her, men heldigvis gjorde Oceaneering som lå først den rette beslutningen om å seile videre. Vi er tross alt på fjorden for å seile litt lenger enn 25 minutter.

Vi benyttet også lensen til å utnytte fordelen vår med den store spinnakeren, og la hele feltet i kjølvannet og cruiset inn til en forholdsvis klar seier etter avkortning ved Boganes.

Mannskap:
Skipper: Stein Egil
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Max
Luke: Thorjan
Fordekk: Joelle, Line (sponsor)

Resultater
Sammenlagt

Sist onsdag

Beklager manglende blogginnlegg fra forrige onsdag...

Resultatmessig ble det dårlig, selv om vi så 14-tallet på loggen på lensen. Dagens høydepunkt var likevel på hjemveien da vi fikk besøk av en nise som likte å leke rundt bauen helt til vi hadde fortøyd i båsen.

Mannskap:
Skipper: Stein Egil
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Gaute
Luke: Ole Jacob (!)
Fordekk: Max, Joelle

Resultater

Stavangerseilasen


Lørdag gikk Stavangerseilasen av stabelen, med gunderseilas fra Vågen. Jysla Løye var fylt opp med forventningsfulle sponsorer og kunder. Med den raskeste båten i feltet, måtte vi selvfølgelig vente lengst på å få lov til å starte...

Over 23 minutter etter første båt gikk starten vår, så vi hadde en jobb å gjøre for å komme oss opp på listene, spesielt når mange av dem også skulle seile et kortere løp. Det begynte trått da vi ikke fikk farten og høyden vi skulle ha. Vi slet helt opp til toppmerket ved Dusavik, og Oceaneering, som var den eneste båten vi kunne måle oss mot, dro fra oss. Vi visste uansett at vi måtte gjøre det på spinnakerleggene om vi skulle ha en sjanse.

Vi fikk opp spinnakeren og satte kursen mot Hundvåg igjen. Vi tok innpå konkurrentene som planlagt og kunne runde rett i hekken på Oceaneering. På kryssen oppover mot Dusavik igjen, var båten mer tilbake til det vante og vi klarte å snike oss forbi Oceaneering før runding.

Etter dette så vi oss ikke tilbake og plukket båt etter båt på vei inn mot Vågen igjen. Det var to små båter fra det korte løpet som var veldig langt fremme, men bak disse så vi at vi hadde muligheter. Det gjaldt bare å finne de riktige vinklene og riktige vindene inn mot mål. Det holdt bare nesten, for det var 3 båter som akkurat klarte å holde unna og vi endte på en 6. plass. Hadde målgangen vært lenger inne i Vågen kunne vi fort vært på 3. plass.

Uansett var vi godt fornøyde med seilasen, og 3.plass blant de store båtene. Vi var mindre fornøyde med å få skjøtet i propellen da vi skulle ta ned storseilet, og fikk en litt for spennende fortøyningsseanse innerst i Vågen. Godt vi liker oppmerksomhet!

Tusen takk til sporty Kaja som tok dykkerjobben for oss!

Mannskap:
Skipper: Stein Egil
Storseil: Ragnar (sponsor), Svein (gjest)
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Line (sponsor), Terje (sponsor)
Luke/taktikk: Christer
Fordekk: Joelle, Sindre (sponsor), Helge (gjest)

Tilbake på hjemmebane

Etter en uke i Bergen var Jysla Løye tilbake på banen i Gandsfjorden. Det ble en frisk seilas i til tider over 20 knops vind.

Før start var det diskusjon om vi skulle sette et rev eller ikke, men vi landet på å sette det. Etter at vi hadde satt det økte vinden enda mer, så det viste seg å være en god beslutning. Vi kom oss greit ut i starten ved Gandsflu og kunne sette kurs for Boganes. Vi slet med høyden og farten i den sterke vinden, og måtte se Zorro gå fra oss og runde først på toppmerket.

Vi fikk satt spinnaker og etter hvert dratt skuta i plan, med 14 knop som maks hastighet. Ved runding ved Gandsflu hadde vi dermed tatt igjen forspranget til Zorro. En ekstra utfordring i rundingen var at starten til Expressene gikk ca. 10 sekund før vi var der, men vi fikk tråklet oss gjennom. Havnet derimot i fisen til Zorro og måtte slå og tråkle oss gjennom Express-feltet en gang til.

Da vi kom til Boganes igjen hadde Zorro økt forspranget betydelig. Vi gjorde et hederlig forsøk på å ta dem igjen ved å utnytte skjæringen til å dra oss i plan. Vi nærmet oss, men dessverre ikke nok. Fordelen var at vi kunne fortsette seilasen hjemover med spinnakeren oppe. Etter en frisk og actionfylt seilas. Dessverre var den så travel at vi glemte å ta bilder...

Mannskap:
Skipper: Christer
Storseil: Lars
Fokk/spinnaker: Jan Sverre og Joelle
Luke: Thorjan
Fordekk: Max og Gaute

På hjemvei

Jysla Løye passerer sørover i Karmsundet i lett vind. Satser på å være fortøyd rundt midnatt etter en lang dags seilas fra Askøy.

2. plass

Da har det vært premieutdeling på Askøy. Det endte med en 2. plass i klassen og 4. overall. Dermed ble det premie å ta med nedover denne gangen også...

Resultater

Første båt i mål

Det ble en ren spinnakerseilas fra nordspissen av Askøy til Ramsøy. Det var lite vind og utfordrende å finne de riktige vinklene der vinden stod. Vi var første båt i mål, men vinden fyllte bakfra så vi har ikke så store forhåpninger resultatmessig. Uansett en fin seilas. Takk til gjestene som gjorde en god jobb om bord!

Mannskap:
Skipper: Christer
Storseil: Jon (gjest)
Spinnaker: Jan Sverre, Dan (sponser)
Fordekk: Joelle

Venter på vinden

Jysla Løye har rotet seg opp til Bergen for å seile Askøy Rundt. Ved hjelp av 2 lokale har vi klart å stable et mannskap på 5. Heldigvis er det lett vind. Foreløpig ingen vind, så starten flyttes utover. Askøy Rundt for motor foreløpig...

Oppdatering fra Haugesund

Jysla Løye er på plass i Haugesund denne helgen for å seile Scandic Maritim Haugesund Race weekend. 3 våte, Jysla Løgne seilere seilte båten til Kopervik fredag for tune-up regatta til Haugesund.

Vi fikk ikke med oss 5-minutteren, men fikk startet klokka på det vi trodde var 4-minutteren. Det viste seg at gutta i startbåten hadde vært litt sløve på 4-minutteren og vært noen sekunder for sene. Det gjorde at vi kom dårlig ut og havnet i fis på kryssen til Mandalsflua. Det medførte også et ekstra slag og en uryddig runding før vi fikk opp spinnakeren og kunne ta opp jakten på White Shadow.

Det ble en skarp og spennende spinnakerlegg, hvor vi lå på grensen hele veien. Ved Bukkøy måtte vi ta ned og havnet i stilla mens White Shadow fant litt vind. Vi klarte imidlertid å finne litt vind og løft langs land og tok litt innpå igjen. Så satte de et seil vi ikke hadde i garderoben og gikk fra igjen. Ved Garpaskjærskaien var vi derfor 2 minutter bak dem i mål, mesteparten av det tapte vi på starten. Også en X-35 klarte å snike seg foran på korrigert, så det ble en tredjeplass.

Lørdagen startet som fredagen sluttet; fuktig. Det ble en spinnakerstart, og vi fikset selvfølgelig den best. Høyest i vinden og fri vind gjorde at vi stakk fra fra start. Vi møtte også nordavinden først og økte forspranget fra start ut på Sletta.

Oppe ved Ramsholmane gikk vi dessverre litt for langt inn mot fastlandet og White Shadow fant mer vind ute i fjorden og smatt forbi. Vi klarte aldri å tette den luken, selv om vi nærmet oss på slutten. Inn sundet satte vi spinnaker mens White Shadow ikke kunne sette sin gennaker og vi nærmet oss meter for meter. Vi gikk i mål to båtlengder bak dem, og endte trolig på en tredjeplass i dag også.

Tilbake på toppen!

Etter en veldig kort sommerpause for vår del, var det plutselig igang med høstserien. Litt for kort pause for enkelte, for vi klarte bare å stable halve teamet på beina for seilas. Med frisk vind var det en ekstra utfordring, men med rev. i storseilet tok vi den på strak arm.

Etter en litt kaotisk start hvor en båt presset seg inn på linja uten rett til veien, havnet vi litt i fisen. Vi fikk etter hvert slått oss bort mot Usken og fikk fri vind. Vi la konkurrentene bak oss og rundet som første båt på Marøysteinen. Etter en runding og en jibb fikk vi opp 170 kvadratmeter spinnaker og dro plutselig av gårde i 13,5 knop. Det tempoet slet konkurrentene med å holde, så avstandene bakover vokste fort. Etter et kontrollert nedtak og en OK runding begynte vi på en ny kryss. Der møtte vi konkurrentene langt nede i fjorden. Ved toppmerket bommet vi på layline og klarte ikke å komme oss ned på riktig side av bøyen. Det medførte en liten æresrunde, uten noe mer dramatikk.

Vi kom oss etter hvert rundt og fikk satt spinnakeren på nytt. Igjen akselererte båten og viste over 13 knop flere ganger. Vi skulle prøve noe lurt i nedtaket denne gangen, men det ble litt mye nytt på en gang og litt mye krefter i sving. Det ble dårlig med fangst selv om vi prøvde spinnakeren som trål et lite stykke. Vi klarte å berge den før rundingen og kunne krysse mot mål ved Gandsflu i ensom majestet.

Det ble en opptur og en solid seier, så det var godt å komme tilbake på banen igjen. Nå håper vi på spinnakerseilas fra Kopervik til Haugesund på fredag.

Mannskap:
Skipper: Stein Egil
Storseil: Lars
Fokk/spinnaker/luke: Jan Sverre, Christer
Fordekk: Max og Joelle

Resultater

Tilbake i regnet

Jysla Løye er tilbake i sin hjemmehavn etter nesten 4 uker på tur. Turen hjem gikk fint og vi fikk luftet seilene på den siste halvdelen av turen.

Seilene er oppe

Seilene er satt og vi cruiser av gårde i rundt 8 knop. Passerer snart Obrestad fyr.

Nattseilas

Det åpnet seg et værvindu og 3 tapre seilere satte seg på bussen mot Lindesnes for å hente båten. Vi kastet fortøyningene rundt kl. 23 og passerer nå Lindesnes Fyr under en stjerneklar himmel. Håper å komme oss hjem før det blåser opp i morgen.

Mannskap: Lars, Jan Sverre og Joelle

Jysla Løye tilbake i Norge

Etter en lang natts seilas over Skagerak er Jysla Løye nå tilbake i Norge, nærmere bestemt i Lillesand. Det australske mannskapet har gjort en god jobb og får ferske, norske reker i belønning. Skipperen håper det blir litt igjen til han også...

På tur hjemover

Nytt mannskap har mønstret på og Jysla Løye har satt kursen nordover igjen. Australierne har fått et lynkurs i seiling og seiler nå med den store spinnakeren, mens skipperen soler seg på bakdekket. Målet for kvelden er Gilleleje.

Mannskap: Jan Sverre, Joelle, Sophie and Carl

VM-seilasene ferdig

Da er VM-seilingen over for denne gang. Kun premieutdelingen gjenstår, men det spørs om ikke dette er den eneste "premien" vi får...gratis øl sponset av Elvstrøm...

Venter på vinden

Det er dårlig med vind i København i dag, så dagens seilas er utsatt på ubestemt tid. Lite vind i vente også, så det er fare for at den blir kansellert. Enkelte av mannskapet er veldig fornøyde med den avgjørelsen, da det ble Jysla Løye i går...

Klare for offshoreseilas

Et solbrent mannskap, etter en lang ventedag på fjorden i går, er klare for ny innsats med offshoreseilas i dag.

Venter på start

De sliter med å få lagt banen i skiftende vind så vi venter på start.

Planlegging av morgendagens seilas

I morgen er det distanseseilas som står på programmet. Den endelige ruten er ikke klar enda, men de aktuelle punktene er publisert. Her studeres kart for å planlegge ev. utfordringer med ruten.

Resultatene fra dagens seilaser er publisert, og de var litt mer nedslående enn gårsdagens treningsseilas. 52. plass av 59 båter var noe lavere enn forventet ut fra opplevelsen vi hadde på fjorden. Uansett en fantastisk dag med seiling, og mange tette dueller.

Resultater

Første seilas unnagjort

Første VM-seilas er unnagjort. Stor stemning om bord da vi rundet toppmerket som andre båt. Ble litt vanskeligere på lensen, men vi kom i mål blant de ti første båtene. Blir spennende å se hvordan vi kommer ut på korrigert tid.

På vei til start

Da er Jysla Løye på vei ut til første ordentlige VM-seilas. Forholdene er fine, bortsett fra at vi kunne ønsket oss et par grader mer i lufta. Uansett er det bedre enn vi er vant med fra Gandsfjorden.

Dette blir uansett Jysla Løye!

Resultater fra treningsregatta

Da var resultatene fra treningsregattaene publisert. Klassen på 62 båter var delt i to starter og vi plasserte oss på 13. plass av 31 i vår start. Skipperen er middels fornøyd...

Bildet er fra taktikkmøtet før start...

Resultater

Lykkenummer 35

Årets lykkenummer er 35. Nå er vi klarert for seiling og klare til å kaste fortøyningene for trening og treningsregatta.

Pakket og klar

Bilen er pakket, og vi er på vei til havnen for siste forberedelser og prerace.

Snart klare

Det nærmer seg VM-start for en gjeng jysla løgne og jysla spente seilere. Noen siste forberedelser gjenstår i morgen før vi er klarert for seiling.

Det var vært mye frem og tilbake for å få tak i utstyr og litt bæring hører også med. Tror vi har det meste under kontroll, så får vi se om vi kommer oss på fjorden for treningsseilas i morgen.

Polering

Om vi ikke har fått polert hele båten så har vi i alle fall fått tatt det viktigste, det som konkurrentene kommer til å se...hekken...

Vel i havn

Jysla Løye er ankommet Skovshoved havn i København. Vi la oss til på den fineste plassen midt i havna, så vi ble litt skuffet da vi fikk vite at det var tildelte plasser. Lykken står som kjent den kjekke bi, så det var selvfølgelig plassen vi hadde fått tildelt vi hadde lagt oss på. Ellers er det mange svarte master i havnen, så vi blir ikke så lette å finne som vi vanligvis er.

God tur til dere som snart er på vei nedover, dette blir bra!

Vifter

Man forstår at dette er en litt større regatta enn onsdagsseilasene i Stavanger, når de har satt opp en rekke med enorme vifter for å sørge for jevne vindforhold...

København i siktet

Da er det kun sjarmøretappen inn til København som gjenstår. Vi har målet i siktet og gleder oss til å komme i havn. Ser også frem til å få resten av mannskapet om bord og komme oss utpå for å trene og bli kjent med forholdene slik de andre båtene er i gang med.

Fransk cuisine

Den franske kokken stod for en to-retters til middag. Nykokt jomfruhummer til hovedrett (selv om det ble sådd tvil om alle var jomfruer), ble etterfulgt av flamberte bananer til dessert. Tidenes første flambering i en Farr 40?

Jysla Løye i Gilleleje

Siste stopp før København ble Gilleleje. Det ble en fin tur, med fokkeseiling i rundt 8 knop hele veien. Litt kjedelig å bli forbiseilt, men 3 mot 1 skrog er feigt...

JP har hatt en hard treningsøkt i dag. Ifølge treningsklokka har han gått over 15.000 skritt og forbrent over 3000 cal. Hvem sa at seiling var avslappende? Han sier at det kjennes som kiloene bare renner av, og det kan komme godt med før innveiingen til VM. Mistenker dog at klokka ikke er kalibrert i forhold til å tolke forskjellen på bølger og skritt...

Anholt i le

Jysla Løye har forlatt idylliske Anholt og satt kursen videre sørover. Ryktene sier at Gilleleje er målet for kvelden. JP var tidlig oppe og fisket/fikset sjøkreps til kveldens måltid, så nå gleder vi oss til middag.

Det er forresten ingen mørke skyer på himmelen i dag så vi håper på en tørr seilas.

Det er et fugtigt land...

Vann, vann, vann...enten ovenfra, nedenfra eller fra siden. Vi startet dagen med å ta på det fukt...eh...våte seiltøyet fra dagen før i håp om at det skulle tørke. Før vi hadde rundet merket utenfor havnen hadde vi allerede hilst på dagens første regnbyge. Den var av det kraftige slaget og alle håp om å kjenne noe annet enn våte klær mot huden i løpet av dagen ble knust.

Stamping i motsjø førte også til vann på dekk, men vi fikk omsider lagt om kursen slik at vi kunne sette fokken.

Da det etter hvert ble litt opphold mellom bygene oppdaget vi at dørkplatene fløt rundt nedi båten. Lensepumpen ble startet og etter hvert ble lekkasjen lokalisert til toalettet, og delvis utbedret.

Etter en lang dag uten noenting å se på annet enn vann, kom vi endelig i havn på Anholt. Ankerpilsen smakte godt her også...

Vi er i rute til Køben!

Læsø

Jysla Løye ligger vått fortøyd i Vesterø Havn på Læsø. Det ble en spesiell overfart med mye vær. Akkurat nå er det et usannsynlig regnvær, så vi slipper å spyle saltet av dekk i dag.

De sier det er deilig å være norsk i Danmark, men vi sliter med å forstå hva de mener med det, kanskje fordi 50 % av mannskapet er fransk.

Mannskapet er redusert til to mann, etter at Ragnar og Max reiste hjem fra Skagen i går. Satser på å finne frem til København likevel.

Beklager bildet, men det er ikke vær til å forlate båten for å få tatt et skikkelig.

Skagen og skaden...

Det ble en røff tur over Skagerak for både båt og mannskap. Det gikk lenge bra...en overnervøs skipper håpte på mindre vind, mens det entusiastiske mannskapet håpte på mer vind for å sette fartsrekord. Det gikk bare nesten og "trusa" klarte å levere 19,7 knop på lensen før vi rundet bøyen utenfor Skagen. Her ble det et basketak på slør og kryss i 35 knops vind og transportseilet takket for seg etter mer enn 30 år i tjeneste.

En sliten gjeng kunne endelig ta ankerdrammen et kvarter etter skjema kl. 20.30. Litt mat nå så er vi klare for byen...eller køya.

Lindesnes

Da har vi rundet Lindesnes i en nydelig soloppgang. Vinden har kviknet til og vi har hele mannskapet er på beina og snart klare til å sette seil.

Jærens rev

Vi har lagt bøyen på Jærens Rev bak oss og dreid kursen sørover. Sola skinner fra klar himmel, men det er fortsatt dårlig med seilvind.

Skagen neste!

Da har Jysla Løye kastet fortøyningene og forlatt Stavanger med kurs for Skagen. Endelig mål for turen er VM i København. Vinden er rett imot så det er motorseilas forløpig, men sola skinner så ingen klager foreløpig!

Følg oss på Marine Traffic!

Mannskap
Skipper: Jan Sverre
Førstestyrmann: Ragnar
Førstereisgutt: Max
Franskmann: Jean-Pierre

Våren siste onsdagsregatta


Plutselig var dagen for vårens siste onsdagsregatta kommet. Vinden var friskere enn meldt, så det var stor diskusjon før start om riggtrim og seil. Heldigvis hadde vi 9 tjukkaser på rekka til å motvirke noe av kreftene, men vi valgte likevel å sette et rev i storseilet og seile med 4-er fokken.

Vi kom greit ut i starten og valgte å gå tidlig mot Hillevågsiden. Da vi møtte de andre båtene senere var vi først, selv om avstanden ikke var så stor som ønsket. Vi klarte å holde de andre båtene bak oss ned til Boganes og rundet som første båt.

Den friske vinden gav håp om litt planing, men den hadde løyet litt så vi kom oss aldri over 10 knop, selv med god skjæring. Vi klarte uansett å putte litt ekstra i sekken til de andre båtene og gode jibber og en kjemperunding gjorde godt for selvtilliten mot VM. Kjempejobb på fordekket!

Siden vinden hadde løyet valgte vi å ta ut revet, men vi slet fortsatt med farten. 4-er fokken ble for liten, og vi måtte utføre et seilskift i fart. Det gikk forsåvidt greit, men da vi møtte de andre båtene midt i fjorden hadde vi tapt forspranget, og Oceaneering hadde klart å snike seg foran. Vi fortsatte å tape til Oceaneering ned mot Boganes igjen, men vi gav oss ikke av den grunn.

Med en god spinnakersetting og god fart med skjæring og gode jibber klarte vi å gå forbi. Vi trodde også vi klarte å komme oss så langt nok foran til å slå dem på korrigert tid, men resultatene slo ut et sekund feil denne gang.

Jysla Løyes neste regatta er nå VM-regattaen i København midt i juli.

Mannskap:
Skipper: Stein Egil
Taktiker: Thorjan
Storseil: Jean-Pierre, Ragnar (sponsor)
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Wolfgang (sponsor)
Luke: Christer
Fordekk: Gaute, Max

Resultater
Sammenlagt

Ryfylke Rundt


Det var bare 5 Jysla Løgne seilere som så syn på en nattseilas rundt i Ryfylke, uten at det la en demper på stemningen. Da sola også tittet frem før start, manglet vi bare litt vind. Vinden kom noen minutter etter start, og vi hadde selvfølgelig plassert oss slik at vi fikk den først.

Allerede gjennom Langøyosen var vi derfor ganske alene, og stod helt ut i Åmøyfjorden før vi måtte slå. Vi brukte rundt 1 time og 40 minutter til Tungenes. Vinden stod fint hele veien og vi rundet Arsgrunnen kl 22.30. Her ble det pga. litt få hender og litt spiss spinnakerkurs en litt kaotisk heising, men vi fikk etter hvert kontroll og kunne renne av gårde mot Finnøy i 9-10 knop. Vi klarte ikke helt å stå opp og måtte ta ned og fortsette på fokken det siste stykket av Boknafjorden.

Etter å ha rundet fyret på nordspissen av Finnøy stilnet vinden som vanlig, og vi drev av gårde i 1-1,5 knop. Vinden var av det ubesluttsomme slaget og var kommende og gående i alle retninger, så det ble mye opp og ned med seil og frem og tilbake.

Kreativ vindføring med både spiraler og firkanter.

Som vanlig kom vinden stødigere bakfra og plutselig hadde vi hele feltet i hælene. Vi kom etter hvert tilbake i vinden og distanserte feltet noe. Vi gikk i mål kl. 04.59 og klarte akkurat å holde seiltiden under 10 timer. Det holdt likevel ikke mot feltet som kom en time og to etter oss, så det ble ikke premie denne gangen. Likevel var det en fin natts seiling Ryfylke Rundt.

Mannskap:
Skipper: Stein Egil
Storseil/spinnaker: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker/fordekk: Jan Sverre
Luke/fordekk: Dejan
Fokk/fordekk: Frode (gjest)

Resultater

Målgang

Da var vi i mål på rett under 10 timer. Ser ikke noe til de andre båtene, men frykter de er litt for nære...

Vindstille

Og der var vi i vindstilla ved Finnøy som vanlig. Vi gjør 1 knop gjennom vannet...

Arsgrunnen

Da runder vi Arsgrunnen som første båt. Vi kan skimte noen seil bak i horisonten...

Ryfylke Rundt

Jysla Løye er på tur Ryfylke Rundt. Etter en god start er vi "ensam i tet". Lurer på hvor det blir vindstille og "omstart" i år...

Jysla lure-seilas


Lite mannskap og lite vind var heldigvis en god match for nok en onsdagsseilas. Den lille vinden som var klarte ikke å bestemme seg hvor den skulle komme fra og etter mye frem og tilbake med båter og bøyer ble det endelig start, rundt 40 minutter etter skjema. Banen ble lagt fra Gandsflu til Boganes.

Det så ut til å være litt skjev bane, og vi satset på en start ved babord merke. Vi kom oss ikke helt ned, men kom oss greit ut. Likevel kom vi ikke helt i farten og etter et par slag var Oceaneering et stykke foran. Så roet vinden seg og det ble et lureløp der det gjaldt å slå på vindbeltene mot merket ved Boganes. Oceaneering klarte å lure oss et par ganger og rundet en båtlengde foran.

Spinnakeren ble heist, men da vi møtte vinden ble det plutselig litt spisst og vi måtte heise fokken igjen. Vi tok litt høyde, fant vinden og satte spinnaker på nytt. Vinden var fortsatt litt kommende og gående og båtene vekslet på å ha best fart. Etter hvert klarte vi å komme oss foran og gå litt fra. Vi satt likevel og holdt pusten for å holde siget inn mot Gandsflu hvor vi måtte avkorte. Avstanden bakover til Oceaneering var blitt betryggende, men vinden kom bakfra og tok med seg de lavere ratede båtene. Vi holdt unna for alle unntatt Eureka.

Alt i alt en ny spennende dag på fjorden, men det holdt bare nesten til seier, selv om Jean-Pierre hadde tatt på seg badebuksen og vasket skroget før start. Bra jobbet!

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Lars
Luke: Gaute
Fordekk: Max

Resultater
Sammenlagt

Ny fin kveld i GandsfjordenNok en gang var det shortstemperatur og fine forhold for Onsdagsregatta. Ikke uventet var det nordvestlig vind og Riska-Ramsvik som var banevalget.

Vi kom ut i andre rekke, men ble klemt mellom to båter og måtte slå oss bort tidlig. Zorro gikk mot Lifjell og fikk et løft der, mens vi gikk mot Usken. Da vi møttes midt i fjorden igjen, var vi litt bakpå.

Traff bedre på lensen, spesielt på slutten, og kunne runde som første båt ved Riska igjen. Gikk igjen mot Usken hvor vinden stod, men flere andre gikk mot Lifjell i mindre vind. Bommet litt med valgene lenger ute i fjorden igjen, men rundet først på toppmerket.

Mot slutten av andre lens ble vinden veldig rar, og Zorro var plutselig rett i hekken. Da vi traff dårlig på skiftene opp mot Gandsflu snek Zorro seg forbi igjen og vi måtte ta til takke med andreplassen.

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Taktiker: Thorjan
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Lars
Luke: Christer
Fordekk: Gaute, Max

Dressed for success...
Ny onsdag, og selv om værgudene viste seg fra en annen side enn meteorologene hadde lovet tidligere i uken, var stemningen god. Etter at langbuksene var kommet på, for de som hadde valgmuligheten, satte vi kurs for start.

Vi var ute i god tid og med en startbåt som var det motsatte ble det en del venting inne ved Riska. Likevel brukte vi ikke tiden til å tune inn båten. Vi slet dermed med å få farten vi ønsket på kryssen til Ramsvik. Rundingen og spinnakersettingen gikk strålende, sammen med jibben like etterpå. Det gjorde at vi kom ajour og forbi Zorro som hadde rundet foran oss.

En enda bedre runding og spinnakernedtak ved Riska gjorde at vi begynte å få troen tilbake. Vi merket likevel at Zorro kom nærmere på kryssen. Vi kunne fortsatt runde først, men da vi heiste spinnakeren med timeglass smatt de forbi. Det hjalp heller ikke av vi rotet med jibben like etterpå.

Siste runding ble også klønete da vinden var litt skiftende og vi kom litt tett på Zorro. Tipper klaringen mellom spinnakeren vår og Zorro var under halvmeteren...

Vi klarte heller ikke å hente oss inn igjen på siste kryss og endte med nok en 3. plass...

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Ragnar
Luke: Christer
Fordekk: Gaute, Max

Resultater
Sammenlagt

Nydelig dag på fjorden


Nok en gang var det på tide med onsdagsregatta. Flere av de faste hadde meldt forfall, og Siddis Racing måtte hente inn eksterne krefter fra sponsorer og hjelpere for å fylle opp laget. Likevel var vi 9 mann som forlot havnen med retning for start ved Riska.

Det var sol, shorts, fin bris og som vanlig god stemning før start. Starten var derimot ikke like fin som været. En litt tidlig tur opp på linja og vi ble vippet ut og måtte ta en æresrunde rundt startbåten, så nok en gang kom vi sist ut. Vi fikk slått oss vekk fra feltet og startet opphentingen, og kunne runde toppmerket ved Marøysteinen som andre båt etter litt unødvendig kniving mot slutten.

Spinnakersettingen var bra og vi gikk motsatt vei av Zorro. Det virket å være et lurt triks, for da vi møttes ved Usken igjen var vi foran. De prøvde seg på noen triks for å stjele vinden vår, men vi kom oss foran og økte ned mot merket.

Det var litt bedre å ligge først i feltet og ikke basere alle beslutninger på båtene rundt oss, så vi seilte en bedre kryss enn den første. Likevel kom Zorro nærmere enn vi likte.

Nok en gang var det spinnakerleggen vi måtte gjøre det på. Vi økte sakte avstanden bakover til konkurrentene, helt til vinden forsvant og båtene kom bakfra med vind litt lenger ute i fjorden. Det gjorde at vi kom i mål et par minutter etter Zorro da det ble avkorting ved Riska.

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Taktiker: Ragnar (sponsor)
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Ketil (gjest)
Luke: Christer
Fordekk: Max, Gaute, Mats (sponsor)

Resultater

Onsdagsregatta på autopilot

Etter en lang helg med diverse feiringer, var det igjen på tide med onsdagsregatta. Nok en gang stilte vi mannsterke, og ambisjonene var som vanlig på topp. Det var lite vind i havna, og med forrige onsdagsregatta friskt i minne, valgte vi å beholde lettvindsinnstillingene på riggen, og lempe all ekstra vekt på land.

Ute i fjorden kom det imidlertid mer vind enn antatt, og vi angret litt på setupen. Uansett ikke noe annet å gjøre enn å seile med utstyret slik det var. Jekken lå jo igjen på brygga...

Etter diverse diskusjoner om hvilken bane vi skulle seile og hvilken taktikk vi skulle gå for, var vi endelig klare for start. Skipperen følte seg så trygg på løypa og taktikken at han satte på autopiloten. Dessverre fikk han det ikke med seg, og lagde i stedet et veldig oppstyr om at han hadde mistet styringen. Vi lot derfor konkurrentene få et forsprang mens vi prøvde nødstyringen og diverse reparasjoner på et allerede fungerende ror.

Kryssen inn mot Riska ble derfor preget av fisevind og et forsøk på å komme ajour. Det ble med forsøket ift. de argeste konkurrentene, men vi var enige om at det ikke var verre enn at det kunne repareres med en god spinnakerlegg til Marøysteinen. Det klarte vi heller ikke, men noe av skaden ble i alle fall begrenset med god båtfart og fine jibber.

Vi valgte å gå på motsatt side i forhold til de nærmeste konkurrentene på kryssen tilbake til Riska. Dette så ut til å være et dårlig valg. Vi klarte likevel å reparere noe av skaden og rundet samtidig med Team Oceaneering på toppmerket.

En ny god spinnakerlegg, selv om den ene jibben kunne vært bedre, tok oss nærmere Zorro og lengre foran Team Oceaneering. Vi innså likevel at det ble vanskelig å vinne. En god siste kryss gjorde i alle fall at det ble en hederlig 3. plass. Kan også nevnes at det ble litt ekstra roping og stress da Zorro ikke var vant med å være første båt og seilte videre da det ikke var noen målbåt for å stoppe dem.

Mannskap:
Skipper: Stein Egil
Taktiker: Ole Jacob
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Lars
Luke: Thorjan
Fordekk: Gaute, Max
Fordekk/maskinist/sponsor/rekkeflesk: Ragnar

Lite vind og stor seier


Det var meldt lite vind så det ble skrudd ivrig på riggen før avgang. Da vi kom utpå var vinden friskere enn antatt, så vi ble enige om medium-fokka. Like før start døde imidlertid vinden helt og det ble et hektisk seilskift til lettvindsfokka. Starten ble veldig kaotisk da ingen av båtene kom seg bort fra startområdet. Vi brukte rundt 5 minutter før vi passerte startlinja, men det var ikke den dårligste starten i feltet.

Det ble veldig lureseilas med opp og ned med spinnakere og forseil på jakt etter vinden. Vinden stod langs land ved Usken så vi var innom og hilste på krabbene før vi slo oss ut igjen.

Vi var aktive på å speide etter vindbeltene, og det skulle vise seg å bli oppskriften på suksess. Båter som lå helt i nærheten, men bare gikk 50 m lenger på slagene ble liggende igjen i stilla.

Etter en krevende avslutning kom vi oss endelig i mål like før 20.30. Virginia var eneste andre båt som klarte å smyge seg over mållinja før tidsfristen. Dermed endte en nydelig dag på fjorden med en velsmakende seier.

Mannskap:
Skipper: Stein Egil
Taktiker: Thorjan
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Lars
Luke: Christer
Fordekk: Gaute, Max

Jysla Løye i vågen

Etter en frisk, men fin turseilas, ligger Jysla Løye nå i vågen og mannskapet nyter et par kalde på bakdekket. Selvfølgelig på beste plassen i havna...

Endelig sesongstart

-men det gikk ikke helt etter planen...Etter en lang og kald vinter var det endelig på tide å børste støvet av seilklærne og rote frem seilerskoene fra bakerst i boden. 8 av Siddis Racings harde kjerne mønstret på, og var enige om at kun seier var godt nok. Dessverre er realitet og ambisjoner ikke alltid samsvarende.

Vinden ble litt friskere enn værvarselet tilsa, så heldigvis hadde vi klart å få med oss hardvindsfokkene. Det var likevel litt diskusjon om hvilket vi skulle bruke, men valget fant på den "nye" 3-eren som vi ikke har fått prøvd ut i regatta tidligere. Like før start fant en av spilene i forseilet ut det var morsommere å bade enn å seile, så den hviler med fiskene.

Vi kom dårlig ut i starten og fikk mye fisevind. Da vi også slet med å finne ut av trimmen på forseilet, tapte vi mye på første krysslegg. Vi havnet også i uvant mye trafikk som ikke gjorde situasjonen noe bedre. Å runde som tredje båt var derfor ikke helt som planlagt...

Spinnakerleggen gikk bedre og vi klarte å ta noe innpå båtene foran, med like over 10 knop på loggen. Likevel bommet vi på timingen på jibben og kom litt feil inn mot merket. Både jibben og spinnakernedtaket var derimot av ypperste merke, og ingenting som tydet på rust i systemet.

Andre krysslegg gikk noe bedre enn den første, men vi klarte vel ikke mer enn å begrense skaden. På siste spinnakerlegg mot mål klarte vi å ta igjen Fri Flyt, men det holdt likevel ikke til å klatre noe på resultatlisten.

Jaja, det gir gode muligheter for bedring til neste uke!

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Taktiker: Thorjan
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Lars
Luke: Christer
Fordekk: Gaute, Max

Resultater

Sjøsatt

Jysla Løye er rekordtidlig på vannet i år og den store nyheten i år er at designet fortsatt er det samme som i fjor. Fortsatt en liten måned til sesongstart så vi har god tid til å få ting i orden.

Wax on, wax off

Båtpussen er i gang, og vi har håp om at Jysla Løye snart skal være på vannet igjen. I dag stod blant annet polering på programmet.

Ut av vinterdvalen

Jysla Løye er pakket ut av vinterkåpen og snart klar for sjøen igjen. Det ryktes at Siddis Racing er påmeldt til ORC-VM i København i sommer, så det blir en viktig oppkjøringsperiode fremover.

SesongavslutningsfestSelv om sesongen har vært litt variabel, la det ingen demper på stemningen under den årlige avslutningsfesten. Nok en gang endte vi på hyttetur i Sirdalen.
Kvelden startet med bålpanne, gløgg og annet godt å drikke. Med vindstille, stjerneklart vær og snødekte trær fra nattens nysnø kunne ikke omgivelsene vært bedre. Etter noen timer var vi sultne og trakk inn i varmen for en bedre middag. Menyen bestod av noe a'la dette:

Forrett: Kortreiste kamskjell fra Hafrsfjord, dvs. frysedisken på Madla Handelslag, stekt i hyttelaget lime- og chillismør, dandert på en eng av kremet testikkelfrukt med hint av sjøgress og svett landkrabbe. Servert med en sprudlende Cremant de Bourgogne med flott aroma av sjøsprøyt.

Mellomsmak: Snøkjølt Cremant de Bourgogne med hyttetint mangosorbet.

Hovedrett: Indrefilet av sjøldau villrein, påkjørt av ni-toget på Dovrebanen i forrige uke, garnert med jordskokkpurè, tournerte gulerøtter, rosenkål, løk og feilskrellte poteter. Hovedretten ble akkompagnert av en Chateau de Segries fra Lirac, som er fruktig og konsentrert med en friskhet og lengde og smak av bjørnebær, solbær, lakris og pepper.

Dessert: Kapteinens eksperimentelle Créme Brûlée med et snev av appelsin og blå swix.

Noen mente at kokken hadde smakt på litt for mye av drikkevarene da beskrivelsene ble skrevet, men godt smakte det i alle fall.

Etter middagen var det tid for de vanlige oppsummeringene av sesongen med bilder og video. De sensurerte versjonene er lagt ut på den store vide weben og kan ses her:

Video fra Hankø Race Week

Lars oppsummerer siste onsdagsregatta

Etter dette fortsatte festen ut i de små timer med blant annet sang og musikk, samt en tur i badekaret. Ole Jacob som dessverre lå syk hjemme fikk også ta del i noe av underholdningen. Han bestod quiz-prøven med glans.

Dagen derpå er den største bekymringen at det fortsatt er mye drikkevarer igjen, så vi er usikre på om vi drakk nok i går, selv om det er andre ting som tyder på at vi gjorde det.

Sesongavslutning med stil!


Av diverse årsaker valgte halve mannskapet, deriblant taktikeren, å være igjen hjemme under dagens seilas. I den lette vinden skulle det vise seg å være en god taktikk å vektoptimalisere.

Med vind fra sørøst seilte vi Snekka-Mariero. Vi kom oss godt ut i starten og valgte tidlig å gå ut i fjorden for å møte vinden. Ved Marøy fikk vi litt trafikktrøbbel med Expressene, men etter at de var passert kunne vi nyte fri og stabil vind hele veien ned til Mariero.

Like rundt merket var det derimot ganske dødt, men vi holdt pusten og kom oss rundt. Det var dessuten veldig gøy å se at konkurrentene som valgte en annen kurs inn mot merket kom mye tidligere i stilla. Vi diskuterte avkorting, men fant ut at vi ikke kunne gi oss etter etter 40 minutt seiling en så nydelig høstkveld på fjorden.

Vi kom oss ut av stilla og fant en liten trekk ute i fjorden, mens resten av konkurrentene ble liggende igjen i en klynge rundt merket. Vi seilte først i 0,5 knop, så i 1 knop, så 2 og 3, før vi plutselig var oppe i 7 knop, mens konkurrentene fortsatt lå igjen på Mariero.

Ved Snekka valgte vi å ta målgang, selv om enkelte hadde lyst og seile ned til Mariero igjen for å se om de andre båtene fortsatt lå igjen der nede. Vinden døde igjen, og vi innstilte oss på at vi måtte ligge der til klokken 21 og vente for å se om noen kunne klare tidsfristen. Vinden kom imidlertid tilbake, og nærmeste konkurrent klarte akkurat å komme seg i mål innen en halvtime etter oss. Seieren var likevel aldri truet, og vi kunne ikke vært mer fornøyde med sesongavslutningen, selv om mye utstyrs- og mannskapsproblemer gjennom høsten har ført til at det bare ble en 3. plass totalt.

Mannskap:
Skipper: Stein Egil
Storseil: Lars
Fokk/spinnaker/luke: Max, Jan Sverre
Fordekk: Gaute

Resultater
Sammenlagt

Frisk onsdagsregattaEtter en høst med mye slitasje på mannskap og utstyr, er vi endelig tilbake på nett...

1 rusten skipper, 3 topptrente seilere, 2 delvise seilere og 1 fersk sponsorseiler skulle forsvare Siddis Racings ære på fjorden. Skipperen hadde mest lyst å sette riggen til lettvindsforhold, men etter en sjekk av værmeldingene ble vi enige om å beholde den i base. Da vi kom utpå fant vi ut at vi kanskje burde satt den for litt hardere vind i stedet, for i Gandsfjorden gikk det hvitt på toppene.

Banen ble Gandsflu-Boganes. Vi kom oss greit ut, men ble presset et stykke mot Lifjell før vi fikk slått oss mot vestsiden av fjorden. Det viste seg at de båtene som kom tidlig over på vestsiden kom best ut, så vi hadde noen båter foran oss halvveis på vei mot Boganes. Et par gode slag klarte derimot å plassere oss først i en tett runding, selv om vi slet med båtfarten på kryss.

Spinnakeren kom greit opp, og vi fikk litt avstand til båtene bakover. Det var forholdsvis friskt, men vi klarte ikke å passere 10-tallet på loggen. Et kaotisk nedtak og runding ved Gandsflu fikk konkurrentene nærmere igjen, og det ble igjen en tett seilas til Boganes. Vinden hadde dreid og vi kunne stå ned på samme halsen hele veien.

Vi klarte å runde først ved siste runding ved Boganes, men spinnakersettingen tok litt lenger tid enn runden før. På grunn av den nevnte vinddreiningen ble det også en spissere spinnakerseilas, og mulighet for å få litt ekstra fart på skuta. Skipperen kommanderte vekta bak i hjørnet og maks trykk i spinnakeren. Det førte til at vi klarte å få båten opp i plan så spruten stod om baugen. Skulle gjerne hatt litt mer vekt bak i hjørnet, for det gikk ikke lang tid før roret slapp og vi fikk en solid broach. Det tok en stund før vi klarte å få skuta på rett kurs igjen, men ved å slippe fallet noen meter gjenvant vi kontrollen.

Det ble et par turer til opp i plan, og vi hadde 12,9 knop på loggen på det meste før vi mistet for mye høyde i forhold til Gandsflu og måtte sette fokken for å komme oss i mål.

Det ble en frisk seilas, og med flere rustne og delvise seilere, og andre i nye roller var ikke boathandlingen helt der vi kan være. Da vi i tillegg slet med farten på kryssen kunne vi ikke forvente en topplassering, og resultatet ble en 3. plass.

Mannskap:
Skipper: Stein Egil
Storseil: Lars
Fokk/spinnaker: Christer, Jan Sverre
Luke/spinnaker (og litt overalt): Max
Fordekk: Gaute og Terje (sponsor)

Resultater
Sammenlagt

Stavangerseilasen

IMG_1324Nydelig vær med god vind 15-20 knop satte gode rammer rundt Stavangerseilasen. Denne gang var vi noe short på personnel, men klarte å stille med 6 mann.

Det ble en del rot rundt starten og klokker slik at vi startet i underkant av 1 min for sent.....Ikke bra! Derimot gikk spinnakerleggen opp til Bru bra og vi hentet inn på konkurrentene. Nedtaket gikk strålende og vi krysset også bra ned til Hundvåg-merket med 7,5 knops fart.

Ved runding Hundvåg lå vi godt an og så frem til en spinnakerlegg hvor vi skulle ta ledelsen. Etter runding røk rortauet som medførte at vi mistet roret og valset rundt i ring ved rundingsmerket til både vår og andres fortvilelse. Det var flere som lurte på hva vi holdt på med, heldigvis hadde vi ikke fått opp spinnakeren. Frykten var stor for at vi skulle drive på grunn ved Hundvåg, men etter litt panisk leting etter nødroret fikk vi det på plass og fortsatte opp til Bru atter en gang. Skipperen var noe uvant med å seile med rorkult og det ble noen rare svinger oppover.

Vi fikk igjen opp spinnakeren og hadde god fart opp mot 12 knop, og knivet med Oceaneering opp til rundingsmerket ved Bru. Etter nedtak satte vi fokken og var klar til å gi gass. Max skulle tune litt på cunninghamen og da sa det pang, hvor deretter storseilet klasket i dørken. Der røk storseilfallet for andre gang i samme uken og regattaen var over for siddisracing også denne gang.

Nå blir det investering i nye fall og vi stiller klar til neste utfordring så snart nye tau er på plass.

Storseilfallet

IMG_2293Det var meldt mye vind denne onsdagen. Meldingene varierte mellom 20 og 30 knop så det ble litt diskusjon på forhånd om det var fornuftig å gå ut siden vi også var litt tynne i rekkene. Det ble bestemt oppmøte i båten kl. 17 og ta avgjørelsen derfra. I Galeivågen skinte sola fra knallblå himmel så det var bare å stramme opp riggen og komme seg ut.

Vi satte rev i storseilet og gjorde klar den nye firerfokka på vei utover og hadde rimelig god tid før start ved Gandsflu (Bane: Riska - Ramsvik). Plutselig gikk Express-starten og vi fikk det travelt når vi så Blue Peter allerede var oppe for vår start. Vi kom dermed litt sent inn og måtte gå på styrbord bøye, men hadde hvertfall fart i båten. Vi gikk i motsetning til de fleste andre opp mot Lifjell og hadde grei fart og høyde.

På vei til Riska ble det loddet stemning for å kjøre spinnaker, men siden det var ganske friskt midt i fjorden satte skipperen foten ned og ville ha et legg uten og heller vurdere til siste lens. Når vi så rundet merket bredte det seg en rar stemning ombord, plutselig var vinden veldig tam og det tok ikke lang tid før vi satte spinnakeren likevel.

Vinden hadde roet seg noe og det gikk ikke lengre hvitt på bølgetoppene så det gikk fint å kjøre spinnaker mot Ramsvik. Det ble ganske raskt klart at Fri Flyt hadde funnet et mye bedre vindbelte litt lenger sør så det ble tett i rundingen ved Ramsvik. Vi gjorde nok en gang en fin kryssleg opp mot Riska og drog litt ifra konkurrentene igjen.

Noen båtlengder fra merket var vi akkurat igang med å planlegge siste spinnakerlegg da vi plutselig mistet punchet i storseilet. Det viste seg fort at storseilfallet hadde røket tvert i toppen og vi hadde ingen annen mulighet enn å ta ned og starte motoren (selv om skipperen hevder han vurderte å seile videre kun med spinnaker).

Det ble en kjedelig avslutning på en flott dag på fjorden.

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Ragnar, Gaute
Luke: Thorjan
Fordekk: Max

Resultater

Endelig igang igjen


Etter en lang sommer uten onsdagsseiling, var vi endelig igang igjen. Noen sene forfall førte til et noe redusert mannskap, men i lett vind skulle ikke det by på noen store problemer.

Største bekymringene før avgang var Lars som hadde glemt matpakken, og Ole Jacob som hadde glemt shortsen. Ute i fjorden fikk vi nok en bekymring, med manglende vind. Starten ble lagt til Mariero, og da vi kom oss inn dit var det heldigvis en lett bris å seile på.

Vi hadde ikke den beste starten, og ble presset inn i stilla inne ved land før vi fikk slått oss utover. Det gjorde at vi kom litt bakpå fra start. Etter hvert som vi fikk friere vind og kunne legge taktikken uavhengig av båtene rundt oss, fant vi et godt spor opp mot Gandsflu og la de andre båtene bak oss.

Da vi fikk opp spinnakeren, viste det seg at det ble en spiss spinnakerleg ned mot Boganes. Vinden var veldig ustabil i både retning og styrke og førte til store lokale variasjoner. Virginia traff et godt spor og gled forbi oss. Etter hvert ble det for spisst for oss til å bære spinnakeren og vi måtte heise fokken for å komme oss helt inn.

Dessverre klarte vi ikke å ta igjen Virginia, som valgte å ta avkorting ved Boganes. Greit nok, selv om vi gjerne kunne seilt en time til i det nydelige sommerværet. 2. plass må likevel sies å være en grei start på høstsesongen.

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Gaute
Luke: Lars
Fordekk: Max

Resultater

Oppsummering Haugesund Race Weekend

Høstsesongens første regatta er unnagjort, og selv om de store resultatene uteble var det en fin tur til Sildabyen.

Tre Jysla Løgne seilere hadde byttet ut feriekofferten med seilbagen og satte kursen for Kopervik og Tune-up regatta på fredag. For å øke vinnersjansene, var det hentet inn lokal støtte for å fylle opp rollene om bord. I Kopervik ble det servert ferske pizzahorn for å få opp energien og motivasjonen før regattaen.

Etter å ha seilt frem og tilbake på startlinja noen ganger for å vurdere hvor vi skulle starte, valgte vi å starte ved styrbord merke. Siden White Shadow gjorde det samme var vi ganske sikre på at dette var et riktig valg. Starten var god og vi var første båt ut, med Landmarken like bak. Det ble derimot vanskelig å holde dem bak seg særlig lenge på kryssen nordover i Karmsundet. Ved Salhus var den sterke strømmen en utfordring. I perioder gikk det like mye sidelengs som forover, men vi kom oss greit gjennom. Dessverre var det lite å gjøre med "den hvite skyggen" fra Bergen som tok en soleklar seier. Det blir vanskelig å seile opp ratingen til en Farr 40, når man ikke får bruke spinnakeren, så det var vel ikke uventet at vi havnet et stykke nede på lista.

Lørdag våknet vi til strålende solskinn, og det som så ut til å bli en drømmedag på fjorden. Det var bare å finne frem shortsen og komme seg ut. Vinden var delvis fraværende i minuttene før start, men det var heldigvis nok til at vi kom oss av gårde. Nok en gang valgte vi å starte ved styrbord merke og nok en gang hadde vi en god start. Vi slet likevel litt med båtfarten like etter start og måtte la flere båter krysse foran oss på de første slagene. Vi fant etter hvert et greit spor ut sundet og begynte jakten på White Shadow. Vi nærmet oss meter for meter og så at de begynte å bli stresset og måtte gjøre noe. Da kom det opp en Code 0, så forsvant de fra oss igjen...

Vi valgte å gå litt opp for å få høyde til å sette spinnaker. Der havnet vi i en tett duell med Fri Flyt som førte til at vi begge seilte oss litt for langt bort før vi fikk opp spinnakeren og kom oss på rett kurs. Den som hadde pakket S1-spinnakeren på Hankø hadde valgt å legge inn en ekstra test til et allerede urutinert fordekksmannskap, og byttet om på skjøtehjørnet og toppen. Vi klarte heldigvis å avverge flausen i siste liten, men brukte litt ekstra tid på å koble om. Til alt hell kom spinnakeren også opp uten tvinn og vi kunne akselerere fra Fri Flyt.

Etter Ramsholmene gikk White Shadow sørover mot Røvær først, mens vi gamblet alt på å ta dem igjen ved å gå vestover, og ut i det som vi håpet var mer vind, først. Det viste seg at bergenserne nok hadde gjort hjemmeleksene sine bedre enn oss, da vi bare fant vanskelige strøm- og vindforhold mens de ble lengre og lengre borte. Fri Flyt valgte å gå etter White Shadow og da vi møttes ved Røværholmen var de plutselig langt foran oss. Også Melgesene som hadde valgt å gå denne veien var like i hekken på oss. Vi innså da at slaget var tapt og måtte ta til takke med en nydelig dag på fjorden som belønning. Uten at det ble dårlig stemning av den grunn.

I Smedasundet etter seilasen, ble det inntatt opptil flere ankerpils i solskinnet på akterdekket, og vi ble minnet om hvorfor vi driver med dette. Etter en tapasmiddag og premieutdeling på Maritim ble det god stemning i pianobaren før kvelden/natten ble avsluttet om bord igjen.

Søndag ble det en lang tur hjem for tre slitne seilere med frisk bris rett imot og stamping over Boknafjorden.

Alt i alt fornøyd med helgen, takk til Jørgen Wathne og hans stab for et fint arrangement!

Mannskap:
Jan Sverre, Lars, Ragnar, Haakon (x2 på fredag), Leiv, Øystein (fredag) og Bjørn (lørdag).

Resultater

Nydelig dag i Haugesund

Etter en nydelig seilas på Sletta har vi nå hatt en minst like fin ettermiddag på bakdekket med en øl eller to (innenfor rimelighetens grenser). Har ikke fått resultatene enda, men en taktisk bommert har redusert optimismen betraktelig. Vi har det uansett Jysla Løye!

Snart ved Røvær

Da har vi rundet Ramsholmane og satt kursen for Røvær. Sliter med å følge White Shadow, men går en annen kurs og satser på å lure dem med en vinddreining. Nydelige forhold å seile i, sjelden vi kan seile i shorts på Sletta.

På vei til Haugesund

Jysla Løye er på vei til Haugesund for Haugesund Race Weekend. Dagens seilas er tune-up fra Kopervik til Haugesund. Været ser lovende ut, men vi kunne gjerne tenkt oss litt medvind på turen nordover Karmsundet.

Klar for høstsesongen

Da var Jysla Løye nyspylt og klar for høstsesongen. Den starter med Haugesund Race Weekend denne helgen, før onsdagsregattaene starter neste uke.
Takk til Stavanger Båtverksted for god hjelp nok en gang!

Home, sweet home

Jysla Løye er hjemme i Galeivågen igjen etter tre uker på tur. Det ble en lang tur fra Lillesand til Stavanger i ett strekk, men været var bra så det gikk fint.

Nærmer oss Mandal

Nå nærmer vi oss Mandal, men for en gangs skyld ser det ikke ut til å bli stopp der. Vi sikter foreløpig på Farsund, men hvis vi fortsatt er opplagde der er det mulig vi tar natten til hjelp for å komme oss hjem. Det meldes kuling med oppi 39 knops vind i kastene ved Obrestad i morgen, og det kan bli litt friskt...

Nybonet rumpe

Da er rumpa nybonet og påført egenreklame. Er det godkjent?

Ræger på bakdekket

Sol, sommer, reker, vin og båtliv i Lillesand. Deilig!

Se eldre inlegg