Ferden fortsetter...

Etter en delvis søvnløs natt med mye vind og rare lyder i båten så kom vi oss omsider avgårde fra Risør rundt lunsj. Fikk satt seil i åpningen og lagt skuta på en fin kryss. Etter noen timer dreiet vinden så da var vi raskt fremme med spinnakeren. Flott fart i skuta i nydelig vær!!
Ny aktivitet: Makrelldorging og første fangst er tatt!
PS: Solkrem er inn igjen idag!

En magisk dag på sjøen

Dagen startet med en flott seilas for motor igjennom Blindleia, så heiste vi fillene idet vi satte nesen til havs ved Brekkestø. Vinden var perfekt og vi rant majestetisk langs kystens ytre holmer på en fin kryss. 10-12 knop vind og 6-7,5 på skuta. Ivrig håndstyring i begynnelsen, men så tok Ray villig over kommandoen. Satser på en fin kveld i Risør!

PS: Solkrem er for kvinnfolk og rosa er også en farge. Go Panda Racing!

Blindleia neste

Jysla Løye fortsetter turen østover med nytt påmønstret mannskap i Kristiansand. Passerer nå gjennom Ulvøysund og sikter på Blindleia til Brekkestø. Deretter er det utaskjærs på jakt etter en fin sløreseilas langs kysten.

Mannskap:
Jean-Pierre, Stein Egil og Frode

Jysla Løye i Kristiansand

Etter en kveld og en morgen med god oppvartning på hytta til Lars, er Jysla Løye nå fortøyd i Kristiansand. Her mønstrer nytt mannskap på mandag morgen for å ta båten videre til Oslo.

Spinnaker jibbet

Da har vi fått jibbet spinnakeren og passerer Lindesnes. Vinden dreide og droppet 5-7 knop i 15 minutter slik at vi fikk jibbet spinnakeren over og satt kursen innover mot Lindesnes, før den økte på igjen og vi nå cruiser av gårde i rundt 9 knop. Ray har fortsatt styringen.

Vi ligger foran tidsskjemaet så vi sikter på Trysnes i stedet for Mandal.

Stuerten har gjort generaltabben og ikke kjøpt inn øl, så vi må gå et sted med tilgang til ankerpils. Den skal smake godt etter en lang dag på sjøen...

Hei hvor det går

Vi nærmer oss Lista i full fart. Farten ligger jevnt rundt 10 knop gjennom vannet, med surfer på 12-13. Spinnakeren har knapt blitt justert siden vi satte den for 4 timer siden, og Ray styrer som en drøm. Livet er helt ålreit!

Jærens rev

Bøyen ved Jærens rev er lagt i kjølvannet og Jysla Løye fortsetter turen østover i nydelig sommervær. Lite seilvind foreløpig, men det er ventet utover dagen.

Følg oss på Marine Traffic på turen sørover.

Mannskap:
Jean-Pierre og Jan Sverre

På tur østover

Jysla Løye har kastet tamp og satt kursen østover mot Oslo og Færderseilasen. Det ligger an til å bli en fin seilas langs kysten.

Nydelig dag på fjorden

Hetebølge og seiling. Ja takk til flere slike kvelder, skulle bare hatt litt mer vind...

Etter å ha ventet på vinden en stund, flyttet feltet seg etter hvert inn mot start ved Riska. Vi ble vippet ut i starten og måtte ta en ekstra runde for å komme oss riktig av gårde. Vi valgte å gå langs Usken og det virket som det stod mer vind der. Vi rundet ved Marøysteinen som første båt, og valgte dessverre ikke å søke inn mot Usken igjen. Etter hvert døde vinden ute i fjorden og Fri Flyt som valgte å gå langs Usken kom "lUskende" meter for meter, og var bare et par båtlengder bak oss ved Riska hvor vi måtte ta målgang.

De andre båtene ble liggende å drive, så det ble en 2. plass på oss igjen.

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre og Lars
Luke: Christer
Fordekk: Stein Egil (!) og Anders (gjest)

Resultater
Sammenlagt

Endelig en onsdagsseilas igjen

Etter tre vindfulle onsdager hvor Jysla Løye aldri kom til startlinjen, var det igjen på tide å sette seil. Sju jysla løgne seilere var, etter litt diskusjon om klesvalg og pakking, klare for en onsdagsregatta i nydelig sommervær.

Vinden var nordvestlig så det ble den "vanlige banen" mellom Riska og Ramsvik. Etter en god start ved Riska valgte vi å gå langs Lifjell. Vi rundet "ensam i tät" på toppmerket ved Ramsvik og satte spinnaker som om vi ikke hadde trent på annet gjennom vinteren. Jibbene satt også fint og ledelsen vokste.

Vi valgte samme side på neste kryssleg også, og følte fortsatt at dette var riktige veien å gå. En noe dårligere lenseleg førte derimot til at ledelsen var omtrent uforandret. Vi trodde likevel at vi skulle vinne da vi gikk i mål ved Gandsflu, men resultatlisten viser en 2. plass. Det må sies å være en OK sesongstart for en gjeng som ikke hadde seilt siden september i fjor.

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Wolfgang
Luke: Christer
Fordekk: Gaute
Avdeling for ego og selvtillit: Lars

Resultater

Se eldre inlegg