Oppdatering fra Haugesund

Jysla Løye er på plass i Haugesund denne helgen for å seile Scandic Maritim Haugesund Race weekend. 3 våte, Jysla Løgne seilere seilte båten til Kopervik fredag for tune-up regatta til Haugesund.

Vi fikk ikke med oss 5-minutteren, men fikk startet klokka på det vi trodde var 4-minutteren. Det viste seg at gutta i startbåten hadde vært litt sløve på 4-minutteren og vært noen sekunder for sene. Det gjorde at vi kom dårlig ut og havnet i fis på kryssen til Mandalsflua. Det medførte også et ekstra slag og en uryddig runding før vi fikk opp spinnakeren og kunne ta opp jakten på White Shadow.

Det ble en skarp og spennende spinnakerlegg, hvor vi lå på grensen hele veien. Ved Bukkøy måtte vi ta ned og havnet i stilla mens White Shadow fant litt vind. Vi klarte imidlertid å finne litt vind og løft langs land og tok litt innpå igjen. Så satte de et seil vi ikke hadde i garderoben og gikk fra igjen. Ved Garpaskjærskaien var vi derfor 2 minutter bak dem i mål, mesteparten av det tapte vi på starten. Også en X-35 klarte å snike seg foran på korrigert, så det ble en tredjeplass.

Lørdagen startet som fredagen sluttet; fuktig. Det ble en spinnakerstart, og vi fikset selvfølgelig den best. Høyest i vinden og fri vind gjorde at vi stakk fra fra start. Vi møtte også nordavinden først og økte forspranget fra start ut på Sletta.

Oppe ved Ramsholmane gikk vi dessverre litt for langt inn mot fastlandet og White Shadow fant mer vind ute i fjorden og smatt forbi. Vi klarte aldri å tette den luken, selv om vi nærmet oss på slutten. Inn sundet satte vi spinnaker mens White Shadow ikke kunne sette sin gennaker og vi nærmet oss meter for meter. Vi gikk i mål to båtlengder bak dem, og endte trolig på en tredjeplass i dag også.

Se eldre inlegg