Tilbake på hjemmebane

Etter en uke i Bergen var Jysla Løye tilbake på banen i Gandsfjorden. Det ble en frisk seilas i til tider over 20 knops vind.

Før start var det diskusjon om vi skulle sette et rev eller ikke, men vi landet på å sette det. Etter at vi hadde satt det økte vinden enda mer, så det viste seg å være en god beslutning. Vi kom oss greit ut i starten ved Gandsflu og kunne sette kurs for Boganes. Vi slet med høyden og farten i den sterke vinden, og måtte se Zorro gå fra oss og runde først på toppmerket.

Vi fikk satt spinnaker og etter hvert dratt skuta i plan, med 14 knop som maks hastighet. Ved runding ved Gandsflu hadde vi dermed tatt igjen forspranget til Zorro. En ekstra utfordring i rundingen var at starten til Expressene gikk ca. 10 sekund før vi var der, men vi fikk tråklet oss gjennom. Havnet derimot i fisen til Zorro og måtte slå og tråkle oss gjennom Express-feltet en gang til.

Da vi kom til Boganes igjen hadde Zorro økt forspranget betydelig. Vi gjorde et hederlig forsøk på å ta dem igjen ved å utnytte skjæringen til å dra oss i plan. Vi nærmet oss, men dessverre ikke nok. Fordelen var at vi kunne fortsette seilasen hjemover med spinnakeren oppe. Etter en frisk og actionfylt seilas. Dessverre var den så travel at vi glemte å ta bilder...

Mannskap:
Skipper: Christer
Storseil: Lars
Fokk/spinnaker: Jan Sverre og Joelle
Luke: Thorjan
Fordekk: Max og Gaute

Se eldre inlegg