Onsdagsseilas 4

I nydelig sommervær og fin bris var endelig Jysla Løye tilbake på banen, tilnærmet fulltallige. Forventningene var som vanlig på topp.

Turen ned til startområdet ble benyttet til å få litt rusk ut av maskineriet til en rusten fordekksgast. Greit å gjøre seg ferdig med nybegynnerfeilene før start. Starten var også litt nybegynneraktig og vi kom litt sent ut. Dette forplantet seg med at vi måtte vike for alt og alle en periode, før vi fant et spor og kom oss fri. Vi fant mer vind enn konkurrentene og klarte å ta innpå, men vi klarte ikke å komme oss forbi den nye Aquatichen.

På lensen fra Mariero var det skjev bane, så vi stod hele leggen på skarp spinnakerkurs. Aquatichen seilte med andre skjæringsvinkler og vi rundet like bak dem ved Snekka.

På kryssen mot Mariero igjen slet vi med å holde farten til vår nye konkurrent og vi prøvde å slå oss litt bort fra dem uten suksess. Ved Mariero forventet vi avkortning siden vinden var fallende og resten av konkurrentene var langt bak, men Aquatich valgte å fortsette. Det ble en lang spinnakerlens, men vi kom oss i mål til slutt, bak Aquatich. Resten av konkurrentene kom ikke i mål innenfor tidsfristen.

Uansett en nydelig dag på fjorden, og hyggelig med en ny konkurrent å knive med. Vi satser på å komme først i mål neste gang.

Mannskap:
Skipper: Ole Jacob
Storseil: Ragnar
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Frode (gjest)
Luke: Dejan
Fordekk: Thorjan, Kenneth (gjest)

Resultater
Se eldre inlegg