Tilbake på toppen!

Etter en veldig kort sommerpause for vår del, var det plutselig igang med høstserien. Litt for kort pause for enkelte, for vi klarte bare å stable halve teamet på beina for seilas. Med frisk vind var det en ekstra utfordring, men med rev. i storseilet tok vi den på strak arm.

Etter en litt kaotisk start hvor en båt presset seg inn på linja uten rett til veien, havnet vi litt i fisen. Vi fikk etter hvert slått oss bort mot Usken og fikk fri vind. Vi la konkurrentene bak oss og rundet som første båt på Marøysteinen. Etter en runding og en jibb fikk vi opp 170 kvadratmeter spinnaker og dro plutselig av gårde i 13,5 knop. Det tempoet slet konkurrentene med å holde, så avstandene bakover vokste fort. Etter et kontrollert nedtak og en OK runding begynte vi på en ny kryss. Der møtte vi konkurrentene langt nede i fjorden. Ved toppmerket bommet vi på layline og klarte ikke å komme oss ned på riktig side av bøyen. Det medførte en liten æresrunde, uten noe mer dramatikk.

Vi kom oss etter hvert rundt og fikk satt spinnakeren på nytt. Igjen akselererte båten og viste over 13 knop flere ganger. Vi skulle prøve noe lurt i nedtaket denne gangen, men det ble litt mye nytt på en gang og litt mye krefter i sving. Det ble dårlig med fangst selv om vi prøvde spinnakeren som trål et lite stykke. Vi klarte å berge den før rundingen og kunne krysse mot mål ved Gandsflu i ensom majestet.

Det ble en opptur og en solid seier, så det var godt å komme tilbake på banen igjen. Nå håper vi på spinnakerseilas fra Kopervik til Haugesund på fredag.

Mannskap:
Skipper: Stein Egil
Storseil: Lars
Fokk/spinnaker/luke: Jan Sverre, Christer
Fordekk: Max og Joelle

Resultater
Se eldre inlegg