Nok en flott onsdagsseilas

Dagene før ukens seilas var det friske vindmeldinger, så det var en god gjeng som mønstret på Jysla Løye onsdag. Etter flere seilaser med litt tynt mannskap (billedlig talt) var det godt å være 9 mann, selv om den meldte friske brisen uteble.

Det var nordlig bris som førte til start på Riska med toppmerke ved Marøysteinen. Vi bommet i starten og kom i en skvis mellom Virginia og Aquatich, og endte med en liten dunk i sistnevnte som ikke ville flytte seg. Vi havnet uansett på feil side av merket og måtte ta en ekstra runde rundt, og kom derfor ut som siste båt.

På vei opp mot Marøysteinen tok vi igjen de fleste båtene, men Aquatich hadde klart å stikke fra. Vi seilte derimot en god lens og rundet først på bunnmerket. På kryssen klarte vi å holde Aquatich lenge, men de snek seg forbi og vi måtte gi dem plass til å runde merket. Igjen seilte vi en bedre lens og fikk et par minutters forsprang. Dette holdt vi helt inn og klarte å snike oss foran på korrigert tid, men det holdt bare til en 4. plass totalt. Vi var uansett foran de andre R40-båtene.

Mannskap:
Skipper: Christer
Taktiker: Thorjan
Storseil: Jean-Pierre
Fokk/spinnaker: Jan Sverre, Lars
Luke: Dejan
Fordekk: Gaute, Terje (gjest), Kjetil (gjest)

Se eldre inlegg