Farvel Hankø

Hankø er forlatt for denne gang, og mens mesteparten av mannskapet har satt seg i bilene på vei hjem til Stavanger har Jysla Løye satt kursen for Sverige med innleid mannskap. Takk til Hankø Yacht Club for ypperlig mottakelse og bevertning, og takk til KNS for et prikkfritt arrangement.Mannskap: Jan Sverre og Stian (innleid)
Read More....

Vel gjennomført

Etter gode 5 timer på fjorden og 3 seilaser, er det en sliten og passe fornøyd gjeng som har åpnet ankerpilsen på bakdekket. Resultatene er ikke kommet enda, men vi har ingen forhåpninger om å prege øvre del. Veldig god trening og vi har forhåpentligvis lært noe til regattaene i morgen.
Read More....

Alle på plass

Da var hele mannskapet på plass, og ankerpilsen kan tømmes. Vi gleder oss til i morgen...
Read More....

Forberedelser

Mye å gjøre dagen før regatta, men nå er båten krenget og målt inn og målebrevet er på vei. Christer har vært en tur i masta og skrudd fast windexen og smurt vindmåleren. Nå gjenstår bare å få storseilet på så er vi klare.
Read More....

Vektoptimalisering

På grunn av måling til nytt målebrev, må båten lettes for alt utstyr. Det var mye pikkpakk rundt i alle kriker og kroker som vi ikke visste vi hadde. Det ble et godt lass som skulle flyttes til egnet sted. Båten flyter nå 15 cm høyere i vannet.
Read More....

Ankerpils

Da er ankerpilsen kommet frem foran Hankø Yacht Club. Det ble en rolig seilas i dag, men både trusa og fokken har vært oppe.
Read More....

Farvel Tønsberg

Etter to dager i Tønsberg setter vi nå kurs mot Hankø. I går havnet vi på et utested der vi hadde lest at de kastet ut de som ikke brukte penger, vi gjorde derfor en iherdig innsats for å unngå det. Christer har mønstret på og bidro på karaokefesten.Ellers har vi funnet ut at det er det lokale korpset som drifter gjestehavnen og at det trolig var derfor
Read More....

Endelig (?) på Østlandet

Da var det tydelige tegn på at vi er kommet til Østlandet, kravene til havnevaktene er ikke de største. Vi protesterte ikke da han kom til at 40 fot var under 12 meter. Da han i tillegg presterte å skrive ut to lapper siden vi skulle bli her i to døgn vurderte vi ikke å be om hjelp til å sette et stikk på enden...
Read More....

Beste plassen i havna

Da var Jysla Løye nok en gang trygt fortøyd, denne gang i Tønsberg. Skipperen sørger alltid for å få den beste plassen i havna, og denne gang lå den ene ledige plassen bare og ventet på oss.
Read More....

Dekket til fest

Nå er det kaffe og sjokolade-tid om bord. Vinden er rett imot så jernkverna står for fremdriften. Litt stamping, så det er ikke sikkert vi orker å gå helt til Tønsberg i dag likevel...
Read More....

Tønsberg neste?

Arendal forlates og vi setter kursen for Tønsberg. Motvind i dag, så det ligger an til å bli kryssing.
Read More....

Fantastisk seilas!

Jysla Løye er trygt fortøyd i Arendal Gjestehavn etter en strålende seilas fra Kristiansand. Vi satte spinnaker etter å ha vært gjennom Randesund og tok den ned nesten inne i Pollen. Vi fikk til og med øvd på en shorthanded jibb under veis. Shortsen måtte også frem for første gang på turen, så nå har vi funnet sommeren!
Read More....

Spinnaker satt

Spinnakeren er oppe og vi siger av gårde i seks knop. Snart på tide å finne fram shortsen.
Read More....

Ut på tur

Da var nytt mannskap mønstret på og Kristiansand forlatt. Seilet er allerede oppe, det ser ut til å bli en nydelig dag.Mannskap: Stein Egil og Jan Sverre
Read More....

Kristiansand

Da var Jysla Løye fortøyd i Kristiansand, etter en passe frisk seilas innaskjærs. Mannskapet har satt seg på bussen hjem, så det er kun turisten igjen om bord. Takk til Gaute og Erling for en fin tur fra Stavanger til Kristiansand!
Read More....

Seiling!

Endelig fikk vi stoppet kverna og glir av gårde for seil. Vinden dabbet av igjen, så det går ikke så fort, men vi har god tid til å nå Mandal.
Read More....

Jysla løyen lunsj

Kokken eksperimenterer med hva som er mulig å lage på ett bluss og med begrenset utstyr. I dag var det Idsøes hamburger med salat og stekte båtpoteter. Nå er det en sløv gjeng som passerer Lindesnes for motor. Seilet kommer kanskje opp når vi har rundet.
Read More....

Egersund forlates

Selv om det var fristende å hive seg med på Nordsjørittet, har Jysla Løye valgt å kaste loss for å sette kursen videre sørover. Det meldes fin seilevind så vi gleder oss til turen. Sikter på Mandal i første omgang.
Read More....

Jærens rev

Da var bøyen passert og Jysla Løye har dreid kursen sørover. Vi har følge med Promineo Racing som er på vei til Danmark og videre til Nederland for å seile 1000-mile race. Vi ønsker dem god tur og lykke til med regattaen!
Read More....

Jysla Løye on tour 2015

Da har Jysla Løye forlatt Stavanger og satt kursen for Hankø. Lite trolig at vi kommer dit i kveld, men vi sikter på Egersund i første omgang. Været er nydelig, det er deilig å endelig være på tur!Trackingen er oppe, så det er mulig å følge med hvor vi er på Marine Traffic.
Read More....
Se eldre inlegg