JL har passert bøyen

Etter en lang natt med stamping har Jysla Løye og mannskapet rundet bøyen på Jærens Rev. Begge deler har fått kjørt seg, men ser ut til å komme fra det uten varige mén.
Read More....

Lindesnes i sikte

Det ble et kort stopp i Mandal før Jysla Løye kastet loss og satte kursen videre vestover. Finværet må utnyttes hvis vi skal komme oss hjem, men det er dårlig med seilevind.
Read More....

Fuck...

Fokken ga etter i kulingen, håper den holder en time til før vi kommer inn i le.
Read More....

Tidlig på an

Gutta på JL måtte tidlig på an for å få utnyttet det som ser ut til å bli en fin dag med medvind. Vi forlater nå Risør og ser hvor langt vi kommer.
Read More....

Motvind og motstrøm

Da passerer JL Svenner fyr. Det har vært stamping i motvind og motsjø frem til nå, så fart over grunn har ligget rundt 5 knop. Nå har vi fått nok vinkel til å få opp fokken og klarer nå 7 knop over grunn. Ser an været med hvor langt vi velger å gå, men ut fra værmeldingene ligger det an til nattseilas.
Read More....

Farvel Horten og Åsgårdstrand

Da har Jysla Løye forlatt Åsgårdstrand etter en kjapp omlasting. Færderseilasen er over for i år og vi har satt kursen hjemover. Det meldes frisk vind imot, så vi håper meteorologene tar feil.
Read More....

Siddis Racing på plass

Siddis Racing har funnet seg plass foran scenen før konserten og damene flokker seg rundt de kjekke mennene i de kule vestene.
Read More....

Førstehjelp

Etter et ublidt møte med storseilskjøtet i en jibb, måtte vi en tur innom et par hjelpsomme damer fra Horten Røde Kors for å sørge for at Thorjan fikk litt pleie. Det går bedre med pasienten enn det ser ut, vi unngikk amputasjon. Takk for hjelpen!
Read More....

Feiring

Etter en god natts søvn i diverse rare stillinger, feires nå 17. plassen med Champagne på bakdekket. Vi ligger litt etter de som har festet hele natten, men vi stiller sterke og uthvilte så vi regner med å ta dem igjen!
Read More....

Endelig i mål

Etter en strabasiøs ferd fra Færder er det en sliten gjeng som endelig kom i mål. Kuling imot er ikke fullt så Jysla Løye...
Read More....

Forbi Færder

Jysla Løye seiler forbi Færder fyr ca 19:40.. Hard kamp mot NorSteam på Tristein
Read More....

Færder i sikte

Vinden har roet seg betraktelig, og action-faktoren har gått ned ca. 27 hakk siden starten. Nå nyter vi solen i lett bris med kurs for Færder. De første båtene har rundet, men vi er godt inne blant de ti første båtene i klassen. Blir spennende å se hvordan vi ligger an etter at tidene er omregnet.
Read More....

Langt på vei allerede

Det ser ut til å gå i rekordfart på Færderseilasen. Vi har passert Filtvedt og er på full fart mot Gullholmen. Etter en meget hektisk start med 2 broacher og en kineser har vi nå bedre kontroll, og vi slapp billig unna i forhold til mange andre med revne spinnakere og grunnstøtinger. Rekorden til nå er 16.4 knop :)
Read More....

Taktikkmøte

Siste finpussen på taktikken legges på bakdekket før avgang. Meldingen fra Ole Jacob er at taktikken er enkel; "det er bare å seile fort". Så da går vi for den!
Read More....

Siste finpuss

Etter en hard dagen derpå er nå skuta klar for seilas. Siste jobb var å montere ny windex i håp om at den skal gi oss nok vind gjennom Drøbaksundet. Nå er de kalde kommet frem og mannskapet samler krefter til morgendagen. 
Read More....

Tore Tang kom i år også

Gitaren går på rundgang og stemningen stiger. Tore Tang stakk innom også i år.
Read More....

Nye klær

Da har Roaldsøy-expressen ankommet Aker Brygge med de nye klærne. Det ser meget godt ut, men alt kler jo de smukke.
Read More....

Vedlikehold og båtpuss

Dagen har så langt gått med til vedlikehold og båtpuss. Blant annet har bommen fått ny folie med den nye nettadressen og rattet er blankpolert. Vi venter på gutta som er på vei over fjellet med bilen og er klar for et par pils i kveld på soldekket!
Read More....

Rolig morgen på Aker Brygge

Jysla Løye ligger trygt fortøyd i indre del av marinaen på Aker Brygge. Vi ankom i 16-tiden tirsdag, og fikk med oss et sommershow på Latter på kvelden. I dag er det noen småting som må fikses rundt omkring, men vi regner med det blir tid til en is og litt sightseeing også. JP har dratt på kontoret og kan dermed føre reisetid for seilasen fra Stavanger.
Read More....

Gjør døren høy, gjør porten vid...

...for her kommer Jysla Løye. Vi kom oss gjennom kanalen i Tønsberg uten mastebrudd. Kursen er satt for Aker Brygge.
Read More....

Ny havn for Jysla Løye

Da ligger Jysla Løye fortøyd i Tønsberg. Her har vi ikke vært før. I morgen skal vi ut gjennom kanalen. Håper vi har litt mer suksess enn han her: http://www.youtube.com/watch?v=mJ3Ya7Z1rR4
Read More....

Badenymfen slår til igjen

Etter timer på timer på timer med solbading ville kokken prøve seg på skikkelig bading og ved hjelp av spinnakerfallet fikk han duppet seg i sjøen utenfor Tjøme.
Read More....

Endelig pause

Endelig ble det tid til en liten pause i alt arbeidet. :) Greit med stor cockpit som kan gjøres om til soldekk i en håndvending. Passerer Kragerø for seil i 7-8 knop.
Read More....

Skal det være en espresso?

Siste på utstyrsfronten om bord på Jysla Løye er Handpresso, så hver dag serveres  nypresset espresso til mannskapet. Flaks at vi har en ekstra mann til Færderseilasen som får rollen som barista.
Read More....

Frokost

Dagens frokost ble is på Essoen. Er man på tur så er man på tur.
Read More....

On the fjord again

Da forlater vi Arendal Gjestehavn etter en natt med dyr havneleie og mangler ved fasilitetene. Setter kursen mot Tønsberg som ble kåret til årets gjestehavn i 2013, så vi håper å bli bedre mottatt der.
Read More....

Dagens quiz

Thorjan og JP har montert hver sin høyttaler i dag. Gjett hvem som har montert hvilken.
Read More....

Navnet er på plass

Da er navnet kommet på hekken igjen.
Read More....

Frokost

Da har sjefskokken vartet opp med sin spesialitet, egg og bacon, så mytteri er foreløpig avverget.
Read More....

Neste etappe

Da har vi forlatt Mandal etter en kebabstopp og noen timer søvn. Styreformannen har invitert oss til hytta så vi vurderer en stopp der, selv om vi frykter internrevisjon.
Read More....

Lading pågår...

Det er ikke alt som er trådløst om bord på JL. Strømmen må fortsatt gå gjennom kabler. Fordelen med å ha så mange elektriske dingser om bord er at hvis hovedbatteriet går tomt, kan vi bare koble sammen alle telefonene og nettbrettene med en app og starte båten med strøm fra dingsene.
Read More....

Suser av gårde...

Vinden har tatt seg opp og gitt fart i skuta. Fortsatt et stykke til rekord, men det går fremover. Vi har nå passert Eigerøy og nærmer oss Lista for fulle seil.
Read More....

For seil rundt Jærens rev

Godt driv rundt Jærens rev!
Read More....

Nydelig dag

Da har Thorjan mønstret på og vi har satt kursen sørover. Fine seilforhold, så det blir en nydelig seilas.
Read More....

Fortøyd i Tananger

Jysla Løye ligger trygt fortøyd i Tananger og kveldsmat er servert.
Read More....

Jysla Løye on tour 2014

Da har Jysla Løye forlatt hjemmehavnen og satt kursen for Oslo og Færderseilasen. Målet for kvelden er Tananger. Trackingen er operativ så dere kan følge oss på Marine Traffic.
Read More....
Se eldre inlegg